La umbra Celui atotputernic

„Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare și cetățuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” Psalmi 91:1,2
Au trecut primele două săptămâni din anul 2022. Încă este la început, iar tu ai posibilitatea, dacă deja nu ai făcut-o, să iei noi hotărâri, să îți pui noi ținte! Te provoc, ca anul acesta, să îți propui să stai „la umbra Celui atotputernic”! 
Întreg capitolul 91 din Psalmi este plin de promisiuni pe care Dumnezeu le face pentru tine. Ia-ți timp, chiar acum, și citește întreg capitolul și lasă ca Duhul Sfânt să-ți conducă gândurile spre cer!
Acum că ai terminat capitolul, hai să-ți istorisesc ceva.
Nu de mult, am fost într-o excursie la „Bătrânul Carpaților” din localitatea Mercheașa. Auzisem de acest copac și doream să-i văd splendoarea.
Într-un final, după un drum destul de lung, am ajuns la locul cu pricina în jurul orei 12:00. Am lăsat mașina la drum și am pornit pe jos.
Zărind pomul parcă intrasem pe o bucată de pământ altfel. Eram suficient de departe ca să nu auzim zgomotul mașinilor și nici forfota unui oraș.
Ajungând la gardul care-l împrejmuia am simțit cum mă pot liniști și mă pot bucura de peisaj fără nici o grijă. Am găsit la umbra copacului flori, păsări și aer curat. Ce frumos – la umbra unui pom atât de mare!
Dar cât de extraordinar este să te știi așezat în mâna lui Dumnezeu care ne-a oferit toată dragostea Lui, ca și cum ai fi așezat la umbra unui pom umbros, în mijlocul unei zile însorite de vară, cu o sticlă plină de apă în mână.
Anul acesta, fii un explorator care STUDIIND (poate chiar ascultând o carte), RUGÂNDU-TE (poate chiar în mijlocul unei activități) și CÂNTÂND (poate chiar când treci printr-un necaz) vei rămâne „la umbra Celui atotputernic”.
Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro