Licențiat la nouă ani

Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice. 2 Corinteni 4:18
Laurent Simons, un băiat-minune din Belgia, reușește să studieze la numai nouă ani ingineria electrică, la Eindhoven University of Technology (TUE), un program foarte greu chiar și pentru adulți.
Descris de profesori ca fiind „pur și simplu extraordinar”, Laurent și-a obținut diploma de licență în decembrie. După facultate, băiatul intenționează să se angajeze într-un program de doctorat în inginerie electrică, în timp ce studiază și pentru o diplomă în medicină. Părinții săi, Lydia și Alexander Simons, au crezut că bunicii lui Laurent exagerau atunci când spuneau că băiatul este genial, dar profesorii au confirmat acest lucru. „Profesorii ne-au spus că este ca un burete”, a spus Alexander Simons.
Laurent a dat test după test și a reușit să termine facultatea mult mai repede.
Când întâlnim cazuri de acest fel, spunem că acea persoană este un geniu, iar geniile sunt foarte, foarte rare.
Cei mai mulți dintre noi nu ne-am gândi vreodată că am putea face parte cumva din categoria geniilor. Pentru noi, geniile sunt o specie aparte, nu doar oameni, ci niște superputernici și clarvăzători.
Însă Mântuitorul ne cam contrazice, spunând că orice copil al lui Dumnezeu poate să munte și munții din loc dacă lucrează prin puterea divină. Un om conectat la Dumnezeu este o superputere. El promite ucenicilor astfel de dotări și chiar le oferă în momentul Cincizecimii. Apostolii înțeleg și pot vorbi fluent în limbi necunoscute de ei până atunci; au puterea să vindece bolnavi și chiar să readucă la viață morții. Pentru contemporanii lor, ucenicii erau niște genii. Din cei mai simpli și anonimi oameni, Dumnezeu făcuse superoameni.
Planul Lui pentru noi este să ne scoată din mediocritate și obișnuit și să activeze în noi capacitățile speciale prin care vom putea sluji celor de lângă noi spre mântuire.
De gândit astăzi:
Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro