Locul meritat

Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)
Dacă familia ta are o mașină, știi cât de important este să aibă un loc de parcare. Așa a fost și în cazul meu.
Administrația de locatari a stabilit o întâlnire cu toți posesorii de autoturisme din bloc, pentru a se decide locurile din parcarea auto. A fost și o ocazie unde am cunoscut pentru prima dată toți vecinii. Fiecare vecin a început cu comentarii și argumentări, apoi cu supărări și într-un final s-a ajuns și la jigniri. Deși doream un loc anume pe criteriul primului venit, am lăsat lucrurile să decurgă de la sine. Acest lucru a făcut să nu am loc nici măcar acolo unde nu mai dorea nimeni. Așa că am rămas cu un loc lângă scară, care nici măcar nu fusese marcat, în speranța că va fi numerotat ulterior. Ulterior, locul chiar a fost marcat și numerotat. Locatarii au aflat astfel că au un vecin care nu este certăreț și lasă de la el când este nevoie, iar de atunci eu am fost bucuros să am acel loc foarte aproape de scară.
Poate și tu vrei să primești ceea ce meriți, dar dacă vei alege să fii blând, atunci te vei bucura de lucruri mai frumoase decât cele la care doar speri acum.
Cere-i zilnic Domnului să îți fie aproape și alege să fii blând cum este El.
Gusti Angheluță, Director Asociat Conferință – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro