Lucruri din belșug

Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. (2 Petru 1:8)
Ablache este pseudonimul dat de băiețelul meu cel mic, lui însuși, pe când literele se încurcau în guriță și se amestecau de-a valma. Vorbea pe limba bebelușească în fel și chip spunând cu încântare: „Bine Diua mea! Patem tot!”, în traducere: „vine ziua mea, facem tort!”. El nu știa că 26 noiembrie este ziua tortului, știa doar că e un eveniment special ce îl vizează pe el, așteptând cu nerăbdare și bucurie. Dacă era întrebat ce vrea de ziua lui, spunea simplu: „bugă, noni”, adică Milk burger și iaurtul Actimel, cele mai mari plăceri ale sale. Atunci când rezorvorul inimii unui copilaș este plin cu dragoste, când familia îi e aproape, când cele mai mari nevoi afective ale sale sunt împlinite, atunci, el este mulțumit, fericit și simte că are totul din belșug. Nu își dorește ultimul tip de iPhone, nici blugi de la Guess sau adidași de la Balenciaga. Dacă îl întrebi despre cadouri, se uită mirat la tine, ceea ce îl face fericit are deja din plin: mama, tata, frate sau soră, cu care să se joace. E un univers unic, plin de sens din care nu trebuie să ne îndepărtăm nicicând. Îmi place să cred că „lucrurile din belșug” la care se referă versetul de astăzi sunt iubirea și dragostea, dragostea și iubirea. Aceasta e esența vieții. Acesta e Dumnezeu. Așa te cheamă și pe tine astăzi să trăiești, iubind.
Kristhine Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro