Lumina lumii

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. (Matei 5:14)
Am ajuns la biserică devreme, pentru ultimul curs despre prevenirea diabetului, din cadrul Centrului pentru Controlul Bolilor, în care ne-am concentrat asupra îmbunătățirii sănătății fizice, emoționale și spirituale. Participanții și-au împărtășit experiențele, eșecurile și reușitele trăite de la ultima întâlnire. În timp ce coordonatorii ne cântăreau și făceau teste A1C (pentru a determina cât de bine controlează organismul nivelul glicemiei), noi împărtășeam povești. Una dintre ele mi-a atras atenția.
O soră a povestit că în urmă cu câteva zile avusese o ceartă cu fiul ei în vârstă de optsprezece ani. Posibilitatea ca discuția aprinsă să scape de sub control a făcut-o pe această femeie să îngenuncheze în rugăciune lângă patul fiului ei. Băiatul, supărat, s-a întors cu spatele pentru câteva momente, dar, curând, s-a alăturat mamei sale în rugăciune. După ce Tatăl ceresc a reechilibrat relația lor bazată pe dragoste, femeia a hotărât să meargă la spălătorie. În timp ce își pregătea rufele, o tânără femeie a intrat în spălătorie și s-a adresat cu asprime unei alte doamne:
– Ți-ai lăsat copilul în mașină! a mustrat-o. Eram pe cale să sun la 112, dar am decis să îți dau o șansă să îți îndrepți greșeala.
Mama jignită, care stătea lângă sora din biserica noastră, s-a înfuriat.
– Nu ai niciun drept să mă critici, a răspuns ea.
Sora de la biserică i-a explicat cu calm că îngrijorarea femeii pentru copil era îndreptățită.
– De ce nu îți aduci copilul aici? a încurajat-o cu blândețe pe tânăra mamă.
Mama a vorbit cu cealaltă femeie vreme de o oră după ce și-a adus copilul. În acest timp, femeia a aflat că tânăra mamă făcea parte din aceeași confesiune creștină ca ea însăși. Ea i-a spus surorii noastre:
– Fața ta senină a fost cea care m-a făcut să îmi țin în frâu furia explozivă și a împiedicat catastrofa care ar fi urmat, dacă aș fi continuat conversația cu cealaltă femeie.
În timp ce vorbeau ele două, sora din biserica noastră și-a dat seama de un alt lucru important – mai devreme, când era acasă, dușmanul sufletelor noastre încercase să îi fure bucuria sădind discordie între ea și fiul ei. Dacă ar fi căzut în acea capcană, cu siguranță că fața ei nu ar fi exprimat lumina lui Hristos, care o încurajase pe mamă să se întoarcă pe calea neprihănirii. Vrăjmașul ar fi câștigat de două ori în acea zi. Fie că suntem conștienți de lucrul acesta sau nu, noi avem un impact asupra altora.
Jasmine E. Grant

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro