Lumini tăcute

Devoțional zilnic 24 martie 2018

Pentru astăzi am ales un verset greu. Nu îl numesc greu pentru că ar fi greu de înțeles, ci pentru că e greu de pus în practică. Vrei să îl citești cu voce tare?

„Faceți totul fără să vă plângeți și fără să vă certați; ca să Îl reprezentați onorabil pe Dumnezeu ca fii ai Săi. Astfel să străluciți ca niște lumini în mijlocul lumii formate din această generație necinstită și degradată.” (Filipeni 2: 14,15)

Ei, cum e? Îți place?

Dacă ai citit cu atenție, ai observat că nu ni se spune să facem unele lucruri fără să ne plângem, ci să facem totul fără să ne plângem. Te-ai plâns vreodată? Poate despre școală, despre prea multe teme, despre toată nedreptatea care există la tine în clasă. Sau poate te-ai plâns despre mâncare, care uneori e prea sărată alteori prea nesărată. Poate nu îți place să împarți camera cu fratele sau sora ta. Poate chiar astăzi de dimineață te-ai plâns că trebuie să te trezești din nou să mergi la Biserică.

Cum ar fi oare să nu te mai plângi de nimic. Și nu pentru că totul ar fi perfect, ci pentru că ai alege să nu o mai faci. Începând de azi să vezi partea bună a lucrurilor… și dacă tot analizăm versetul, și să nu te mai cerți.

De ce? Pentru ca să îl reprezentăm frumos pe Dumnezeu. Știi că sunt unii oameni care nu îl cunosc deloc pe Dumnezeu, iar atunci când află că tu ești copilul Său, îl văd pe Dumnezeu în tine? Defapt Isus chiar a spus că noi suntem lumina lumii. Un far luminător în această lume necinstită și apăsată de păcat. Iar rolul luminii este să fie diferită de întuneric.

Dacă atunci când toți cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu te văd și pe tine plângându-te și certându-te ca ei, nu vor vedea nici un motiv să își dorească să-L cunoască și ei. Însă dacă ei vor vedea bucuria ta în mijlocul problemelor, își vor da seama că Dumnezeu poate să aducă bucurie și în inima lor.

De aceea azi, fi o lumină pentru cei din jur. Înarmează-te cu un zâmbet autentic și pretutindeni unde vei fi luminează frumos.

Sunt chiar curios dacă nu cumva vor observa cei din jur schimbarea. Dacă da, spune-le și lor versetul de azi.

P.S. Nu uita, versetul acesta nu e doar pentru Sabat.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro