Mai întâi El

Devoțional femei 20 ianuarie 2018

Care crezi că este cea mai ușoară poruncă? Dacă mă întrebai pe mine pe la 10-11 ani, ți-aș fi răspuns: „prima”. Îți aduci aminte ce spune?

„Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” Exodul 20:2,3

De ce credeam că e cea mai ușoară? Pentru că astăzi nu mai există idoli, nu-i așa?

Sigur, pe vremea lui Moise erau o mulțime de idoli. Se închinau până și la viței de aur. Dar azi, această poruncă nu mai are nici o relevanță.

Așa credeam. Îmi dau seama însă, că și azi sunt o mulțime de idoli. I-ai văzut? Sunt greu de văzut nu-i așa? Știi de ce? Pentru că au devenit prea familiari pentru noi.

Sigur, nu ne mai închinăm la viței de aur, dar ne închinăm la preocupările noastre… căci suntem preocupați cu goana după haine, technologie, prieteni, obiecte… Până la urmă înțeleg că orice lucru care îl înlocuiește pe Dumnezeu în viața noastră în așa fel ca El să nu mai ocupe primul loc, este idol.

Să îți dau un exemplu. Personal eu nu cred că Facebook-ul este rău. Până la urmă și devoționalul acesta îl citești pe Facebook. Dar azi e Sabat. Dintre toate zilele, aceasta este ziua în care ar trebui să ne întâlnim cu Dumnezeu cel mai mult. Și știi că atunci când te uiți pe Facebook, apar și postări nepotrivite. Poți lăsa aplicația închisă până la apusul soarelui? E doar un exemplu.

Te provoc ca astăzi să îl lași pe Dumnezeu să „posteze” în viața ta. Dacă tot ai pus mâna pe telefon, alege o altă aplicație, alege Biblia.

Practic: Din studiul tău de azi, alege șase făgăduințe pe care să le postezi pe contul tău în săptămâna următoare. Dacă ești la un nivel avansat pune și #maiintaiEL

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro