Maria – supunere imaculată

Devoțional zilnic 7 iulie 2019

Maria a zis; „Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea. Luca 1:38

Maria a fost numită fericită între femei, dar nimeni nu poate înţelege povara acestei fericiri. Cei care îl puteau recunoaşte în Fiul ei pe Mesia, Cel aşteptat în lume, o numeau cu adevărat cea mai onorată dintre femei. Dar numărul acestora era insignifiant, în timp ce numărul celorlalţi era enorm. Părerea celor multi era că Maria este o femeie uşoară, care a conceput un copil înainte de a se căsători. Acest lucru, dacă ar fi fost aşa cum gândeau cei mai mulţi, era o mare ruşine. Aceasta avea să fie o povară cu atât mai greu de purtat, cu cât inima Măriei era curată faţă de păcatul de care era acuzată.

La toate aceste aspecte a trebuit Maria să se gândească atunci când a acceptat să fie însărcinată de la Duhul Sfânt. Supunerea ei nu era un simplu gest de acceptare a unei situaţii pe care nu ar fi putut să o depăşească. Supunerea ei nu era resemnare în faţa implacabilului, ci responsabilitate de bunăvoie, cu asumarea tuturor urmărilor.

Supunerea Măriei era mai mult decât obedienţă specifică unei femei învăţate să asculte şi să nu comenteze în faţa dorinţei cuiva mai puternic. Maria se oferea bucuroasă pe ea însăşi, cu tot ceea ce era şi avea, pentru ca planul lui Dumnezeu să se poată realiza în viaţa ei fără nicio oprelişte. Maria dorea să se facă voia lui Dumnezeu cu ea şi trăia cu bucurie şi dăruire această mare taină a evlaviei. Neajunsurile şi efectele secundare ale misiunii ei erau pentru ea de mult mai mică importanţă decât înălţarea sufletească de a se dărui lucrării Domnului.

Succesul la un pas de tine:

Ceea ce ne cere Dumnezeu nouă este mult mai puţin riscant decât ceea ce i-a cerut Măriei. Putem accepta cu bucurie şi putem împlini cu pasiune.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro