Metamorfoza

Devoțional zilnice 30 iulie 2018

Lunea trecută am intrat în lumea fascinantă a fluturilor. Ei ne predau cel mai bine sloganul Carpe Diem. E sloganul care a inspirat generații întregi. Imediat după Revoluția din 1989 a început să se audă din ce în ce mai mult și în România. Situația dată leagă inconfundabil sloganul de libertate. Nu poți trăi clipa în mod autentic fără libertate. Problema este că libertatea nu este înțeleasă de fiecare dată cum ar trebui.
Am convenit că iubim fluturii. Ne inspiră să trăim calitativ! Dar cred că știi foarte bine cum ia naștere acest campion al frumuseții. Femela fluture depune un ou pe o frunză. Din ou se formează mai apoi incredibila, formidabila și spectaculoasa…omidă! Îți plac omizile? Nu-i așa că îți crește inima când o vezi mișcându-și agale piciorușele numeroase pe o frunză? Dintre toate „mișcătoarele” pot spune că omida face parte din topul celor de care nu mi-e dor niciodată! Apoi, omida se transformă în crisalidă sau pupă. Omida se prinde de o ramură cu o centură din mătase și se transformă într-un fel de săculeț cu carapace tare. De aici…apare minunea de fluture. Acest proces e denumit metamorfoză.

Interesant, nu-i așa? Când te gândești la libertatea și frumusețea fluturelui și apoi la limitarea și ciudățenia omizii nu poți să nu te minunezi. Noi oamenii ne asemănăm foarte mult cu acest proces de formare fluturelui. Biblia ne spune că am fost creați din țărână. Ei bine, mulți din cei ce nu înțeleg ce înseamnă libertatea rămân limitați la țărână. Se bucură de hrana săracă de jos. Aș putea să scriu mult despre ce poți găsi pe jos, dar cred ca le știi prea bine. Prefer să te provoc spre înălțimi. Da, suntem țărână, dar Dumnezeu vrea să ne dea aripi. Asta înseamnă libertate. Să te înalți! Nu cu mândrie, ci spre Dumnezeu. Astăzi trăiește clipa știind cât ești de special pentru Dumnezeu. Fii curios și învață cu El!

„..fac un singur lucru: uitând ce este în urmă și aruncându-mă spre ce este înainte, urmăresc ținta, alergând spre premiul chemării de sus a lui Dumnezeu, în Christos Isus.” Filipeni 3:13-14 (NTR)

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro