Mintea trebuie să fie hrănită cu hrană curată

Devoțional zilnic 12 aprilie 2018

Orice cuvânt al lui Dumnezeu este curat. El este un scut pentru cei ce se încred în El. (Proverbele 30:5, KJV)

Mulţi se relaxează citind cărţi de poveşti. Mintea le este plină cu o hrană ieftină pentru meditaţie, astfel încât devine lipsită de putere când vine vorba să cerceteze şi să înţeleagă lucruri care privesc interesele veşnice. Dumnezeu le cere copiilor şi tinerilor să caute adevărul ca pe o comoară ascunsă şi să fie atraşi şi fascinaţi de ceea ce uneşte umanul cu divinul. (Youth’s Instructor, 31 august 1887)

Mintea trebuie hrănită cu hrană curată, pentru ca inima să fie curată. (…) Biblia este standardul pentru tinerii care vor să îi fie loiali împăratului cerului. „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmii 119:11). (Youth’s Instructor, 3 august 1887)

Tinerilor le este imposibil să aibă o minte sănătoasă şi principii religioase corecte dacă nu se bucură să citească şi să studieze Cuvântul lui Dumnezeu. Cartea aceasta conţine cea mai interesantă istorie, arată calea mântuirii prin Hristos şi este ghidul lor către o viaţă mai nobilă şi mai bună. (Mărturii, vol. 2, p. 410-411).

Celui care caută cu adevărat, Biblia îi formează o disciplină avansată a minţii şi, în urma meditării asupra lucrurilor divine, facultăţile sale mintale sunt îmbogăţite; eul este smerit, iar Dumnezeu şi adevărul Său descoperit sunt înălţaţi. (…) Biblia conţine exact acea hrană de calitate de care are nevoie creştinul ca să crească puternic în spirit şi intelect. (…) Prin studiul Sfintelor Scripturi vorbim cu patriarhii şi profeţii. Adevărul este înveşmântat într-un limbaj elevat, care exercită o putere fascinantă asupra minţii; gândul este înălţat de la lucrurile pământeşti şi făcut să mediteze la slava vieţii veşnice viitoare. (Reviewand Herald, 21 august 1888)

Gândirea, capacităţile, agerimea puterii creierului să fie dedicate studierii gândurilor lui Dumnezeu. (Mărturii, vol. 8, p. 319)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro