Nepolitețea binecuvântată

„Dacă vine cineva la voi și nu vă aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: «Bun venit!»” (2 Ioan 10)
Ascultă ediția audio aici.
Politețea față de străini este unul dintre cei mai siguri indicatori ai celor șapte ani de acasă. Orice părinte se simte mândru de exercițiul de educație al fiului care dă în mod voluntar binețe celor din jur. Dar pe lângă aceste reguli de bună purtare, în orice vreme părintele înțelept știe că există „străini” față de care nu trebuie manifestată bunăvoință. Lumea postmodernă este plină de acest fel de personaje neavenite, față de care politețea reprezintă un pericol.
După episodul monstruos din 2019 numit Gheorghe Dincă, părinții au sporit frenetic avertizările către copiii lor. Pandemia de coronavirus a dus la o altă etapă de fierbinte consum părintesc cu privire la grija față de străini. Cu toate acestea, străini la fel de periculoși și nemiloși se ascund în filozofia vieții postmoderniste, dar pentru că efectul nefericit nu apare imediat, profilaxia este diluată de o neînțeleaptă îngăduință.
Secularismul este unul dintre aceștia. El vine cu mesajul că viața trebuie despărțită de lucrurile sacre. Materialismul este străinul care spune că materia este prioritară conștiinței. Relativismul pretinde că eliberează prin vestea că nu există adevăr absolut. Deconstructivismul este străinul care aduce dreptatea universală, și anume că toți interpreții Cuvântului au dreptate, indiferent cât de opuse sunt părerile lor. Toți aceștia nu aduc învățătura că Isus a murit pentru păcatele noastre și că va reveni să ne ducă acasă. Ei caută să-L țină afară din existența noastră. Sunt emisarii lui Satana, cărora atâția oameni le spun: „Bun venit!”
Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini!
Provocare:
Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!
Ilie Cristea
Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro