Nevoie sau dorinţă?

“Păstrează înțelepciunea şi chibzuința, căci ele vor fi viața sufletului tău.” (Proverbe 3:21,22)
Tendința naturală a copiilor şi a tinerilor din ziua de azi este de a neglija şi desconsidera economisirea, numind-o de cele mai multe ori zgârcenie.
Diferența dintre nevoie şi dorință este foarte puțin înțeleasă, primând de cele mai multe ori dorința. Găsirea şi păstrarea echilibrului dintre cele doua valori este o luptă continuă cu propriile plăceri sau nevoi – luptă care poate fi câștigată doar prin înțelepciunea care duce la chibzuință.
Îţi propun un exercițiu pentru ziua de azi. Încearcă să renunți la o nevoie în favoarea unei dorințe și la o dorință în favoarea unei nevoi. La sfârșitul zilei vei trage singur concluzia; doar așa ai să înveți diferența dintre ele şi importanța fiecăreia în viața ta.
Mai gândește-te la un singur lucru: sunt mulți copii care trebuie să renunțe la o nevoie în „favoarea” altei nevoi.
Ce poți să faci tu? Să transformi una din dorințele tale în nevoia la care a trebuit să renunțe el.
Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să-ți dea înțelepciune şi chibzuință în alegerea dorințelor!
Maria Cozma, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro