Niciodată singur

„Și au zis unul către altul: «Nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne deschidea Scripturile?»” (Luca 24:32)
Ascultă ediția audio aici.
Există în inimile și în mințile a milioane de oameni dorul arzător de a studia Biblia, setea reală de a auzi glasul lui Dumnezeu, de a înțelege voia Sa pentru ei.
Ei tânjesc nu atât de mult după informații, cât după un caracter schimbat. Suntem de multe ori goliți spiritual pentru că nu avem o comunicare profundă unii cu alții și cu Domnul Isus.
Afectați de griji, împovărați de problemele care abundă zilnic, pierdem din vedere darul cel mai de preț dat oamenilor – comunicarea. Copiii suferă că părinții nu au timp pentru ei, soțul și soția cred că banii pot înlocui totul, iar generațiile au încetat să mai comunice.
Pe drumul spre Emaus, ucenicii erau atât de convinși că nimic nu poate să le alunge tristețea, încât nici nu L-au recunoscut în tovarășul lor de drum pe Isus. Poate vorbi Domnul Isus cu tine și tu să nu-L cunoști? Îți poate prezenta cineva argumente care să nu te mai convingă?
A merge astăzi pe drumul spre Emaus înseamnă a avea experiența deschiderii ochilor, a înțelegerii adevărului prin Duhul Sfânt, care să ne facă inimile să ardă în noi și să ne lumineze viețile. Îl pot vedea pe Isus tovarăș de drum, deschizând pentru noi zilnic Scriptura cu făgăduințele ei, amintindu-ne planul frumos al mântuirii, însoțindu-ne la fiecare pas. Îl pot vedea pe Isus privind cu îngăduință la lipsa noastră de pricepere și făcând un plan pentru a Se descoperi mai departe. Îl văd pe Isus cum frânge pâinea pentru noi, așteptând cu răbdare nedumerirea noastră.
Dumnezeu știe zilnic de ce avem nevoie și, chiar dacă nu pricepem pe moment tot, va veni un moment al descoperirilor. Comunicarea este darul lui Dumnezeu care ne ajută să descoperim. Îl descoperim pe Dumnezeu și minunata Lui călăuzire și descoperim minunea părtășiei cu ceilalți.
Ție îți mai arde inima când deschizi Scriptura? Mai poți rămâne cufundat în problemele tale când îți dai seama că Isus a fost cu tine?
Doamne, deschide-ne ochii să înțelegem Scriptura și fă ca inima să ne ardă ori de câte ori ne lămurești frumusețea Cuvântului Tău!
Provocare:
Alege astăzi să împărtășești cu cineva un pasaj preferat din Scriptură, poate chiar ce ai studiat astăzi!
Daniel Oncea
Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro