Nimeni nu vă va lua bucuria

Tot aşa şi voi, acum sunteţi plini de întristare, dar Eu vă voi vedea iarăşi, inima vi se va bucura şi nimeni nu vă va răpi bucuria voastră. – Ioan 16:22
Descurajarea şi depresia apar în numeroase texte biblice. Depresia este o stare mintală care a afectat anumite personaje biblice, chiar dacă multe dintre ele erau pline de bunătate şi credincioşie. În zilele noastre putem suferi de pe urma simptomelor de depresie în orice timp şi în orice loc. Dar trebuie să recunoaştem că Isus din Nazaret este soluţia supremă la această problemă a descurajării, tristeţii şi depresiei.
Isus s-a născut cu „veşti bune şi o mare bucurie”, anunţate de îngeri la Betleem. În cursul vieţii şi slujirii Sale, Şi-a răsfrânt bucuria asupra tuturor celor pe care i-a întâlnit şi mai ales a celor care aveau cea mai mare nevoie de ea. Isus i-a dăruit bucurie leprosului care a îngenuncheat înaintea Lui cerându-I să-l vindece. Isus l-a vindecat în mod miraculos pe slujitorul sutaşului şi a adus bucurie în casa acestuia. Isus a adus bucurie şi în Sabat, în Capernaum, vindecând-o pe soacra lui Petru şi un alt număr neprecizat de bolnavi. Isus l-a acoperit cu bucurie pe paraliticul întins pe pat şi i-a acordat iertare şi recuperare completă. Le-a insuflat bucurie celor doi orbi care stăteau pe marginea drumului cerând compasiune şi cărora le-a redat şi vederea. Isus i-a dat bucurie omului cu mâna uscată care se afla în sinagogă în ziua de Sabat. El a umplut-o de bucurie pe o canaanită când i-a vindecat fiica posedată de un demon. Isus a transformat masa a patru mii de oameni într-o ocazie de bucurie. A revărsat bucurie şi peste un băiat posedat, pe care ucenicii nu l-au putut vindeca. Şi poate continua lista de evenimente pline de bucurie care, „dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că nici chiar în lumea aceasta nu ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris” (Ioan 21:25).
Bucuria pe care o dă Isus nu se epuizează, dimpotrivă, este deplină şi se revarsă. Aceeaşi bucurie este disponibilă astăzi pentru tine şi pentru mine. Isus este încă interesat ca noi să ne bucurăm de părtăşia şi binecuvântările Sale. E adevărat că uneori vrăjmaşul se interpune şi trecem prin suferinţă, dar Isus ne invită, chiar şi când suntem trişti, să ne ridicăm ochii cu asigurarea că El va transforma în bucurie tristeţea noastră (Ioan 16:20). Când El Se va întoarce, inimile noastre vor tresălta de bucurie. Aceea va fi ziua în care nimeni şi nimic nu ne va putea lua bucuria (v. 22).
Domnul face această credibilă promisiune de bucurie, încântare şi fericire astăzi şi pe viitor. „Ba încă, El îţi umple gura cu strigăte de bucurie, şi buzele cu cântări de veselie” (Iov 8:21).

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro