Nimic nu e imposibil cu El

Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)
Fiecare dintre noi, cei care trăim pe acest pământ de confruntăm deseori cu situații dificile. De multe ori ne vedem învinși în fața problemelor cu care ne confruntăm sau slăbiciunilor pe care le avem. Unele situații par imposibile. Fiecare dintre noi a trăit această impresie.
Gândește-te la Helen Keller care la vârsta de doi ani și-a pierdut auzul și vederea. Fiind în această situație se autodepășește, învață mai multe limbi, obține mari performanțe academice si devine o mare scriitoare. Sau Nick Vujicic, omul fără mâini și picioare care a inspirat milioane de vieți. Sau Beethoven care in mod paradoxal compune cele mai de succes opere după ce își pierde auzul. Sau Feodor Dostoievski care suferea de epilepsie, marchează secolul al XX prin profunzimea psihologică și spirituală a operelor sale.
La fel ca noi, apostolul Pavel a fost un om supus slăbiciunilor umane. Dumnezeu nu a promis să schimbe împrejurările sau să ne ferească de necaz. Dumnezeu a promis să fie cu noi în mijlocul furtunii. El este cu noi în slăbiciunile noastre și ne dă putere să învingem.
Dumnezeu îi spune lui Pavel: „Harul meu îți este de ajuns”. Pentru că orice deficiențe am avea, sau orice încercare ar veni peste noi, harul lui Dumnezeu ne dă putere să învingem. Harul lui Dumnezeu e pacea din mijlocul furtunii. Iar deficiențele pe care le avem prin harul lui Dumnezeu descoperă în noi puterea lui Dumnezeu.
Harul lui Dumnezeu aduce schimbarea în viața noastră. Acoperă toate lipsurile noastre. Este tăria noastră. Este pacea lăuntrică pe care nu o poate lua nimeni.
Prin acest har atunci când suntem slabi, de fapt suntem tari. Lasă-L pe Dumnezeu să aducă acest har in viața ta. Și vei vedea că harul Lui îți este de ajuns. Nimic nu e imposibil cu EL.
Benone Pisuc, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro