Nouă etaje pentru viață

Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul! Psalmii 31:24
Un an, atât le-a luat voluntarilor de la Asociația „Dăruiește Viață” să ridice, din donații, cele nouă etaje ale spitalului pentru copiii bolnavi de cancer. Și, pentru că vechiul Spital „Marie Curie” nu putea fi adus la standarde europene, un al doilea proiect temerar, o a doua clădire se va ridica lângă cea nouă, pentru a prelua toate specializările din vechiul spital.
Pentru ridicarea lui se strâng deja bani din contribuții personale sau ale organizațiilor. În noul spital, în jurul unei mese de la capătul holului, copiii se adună unii lângă alții, făcând zid în fața bolii. Lângă ei stau părinții care îi veghează, de multe ori, cu lacrimi în ochi.
Într-un salon, o fetiță își îngrijește păpușile. Le face injecții cu seringi adevărate. O cheamă Luiza și are cancer renal. În puritatea inimii de copil, cei ajunși aici nu cred și nu vor altceva decât să se întoarcă acasă, asta însemnând evident și vindecarea lor.
Proiectele de susținere a celor tăcuți și cuminți se organizează și se desfășoară cel mai greu. Politicienii și oamenii bogați se implică foarte ușor în evenimente spectaculoase; discreția nu atrage pe nimeni.
Probabil din acest motiv Îl întâlnim adeseori pe Mântuitorul mergând printre cei mai fără speranță dintre oameni. El mergea între cei săraci, cei fără adăpost sau fără drepturi, era lângă cei năpăstuiți și bolnavi incurabil, chiar și lângă cei stigmatizați și respinși de societate. El nu S-a comportat cu indiferență față de nimeni. Din fericire, proiectul Lui nu a necesitat construcția de spitale, ci chiar vindecarea tuturor celor ce au venit la El sau la care a mers El personal. Medicul suprem nu a stat ascuns într-un cabinet de spital, ci în fiecare zi mergea din loc în loc și îi găsea pe cei nenorociți, Se apleca spre ei și le vindeca atât trupul, cât și sufletul. Proiectul Lui de sănătate este cel mai amplu din câte au fost vreodată.
De gândit astăzi:
E posibil să nu fii dintre cei care au suficientă notorietate pentru a iniția proiecte impresionante, dar în mod sigur există un nivel la care ne putem implica și noi: un SMS de doi euro pentru o cauză onorabilă, o vizită de încurajare sau un telefon de susținere și multe alte posibilități discrete, dar extrem de importante.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro