Nouă victorii finale

Căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa. Deuteronomul 31:6
A fost cândva un jucător de fotbal foarte special. Trăiește încă, dar astăzi este antrenor, unul dintre cei mai importanți ai planetei. Numele lui este Zinedine Zidane. Recent a câștigat cea de-a noua finală împreună cu echipa antrenată de el, Real Madrid. Aproape orice cunoscător în domeniu știe cât de greu este pentru cineva, mai ales în calitate de antrenor, să determine o echipă de vedete ale sportului să lupte atât de bine și atât de constant nouă sezoane la rând. Consecvența este mult mai greu de obținut decât un trofeu.
Dobândirea unui titlu poate să fie uneori și o chestiune de conjunctură, de moment prost al adversarului sau, pur și simplu, o zi foarte bună pentru învingător. Când însă ceva devine repetabil și stabil, înseamnă că există o strategie care funcționează și care este asumată în mod voit.
Dacă am vrea să trecem de la sport la domeniul vieții de zi cu zi, lucrurile ar fi cam așa: biruința asupra unei ispite de moment este o victorie importantă, care poate schimba cursul unei vieți, însă lângă această victorie trebuie adusă încă una și apoi încă una, până când a birui o slăbiciune nu mai devine o excepție, ci o permanență. Până și Satana renunță să ne mai preseze într-un domeniu în care vede că nu mai cochetăm deloc cu ispitirile lui. Cu un antrenor atât de special cum avem noi, biruința trebuie să devină ceva obișnuit. Apostolul Pavel ne dă un sfat: „Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus.”
Pentru Domnul nostru, lupta cu păcatul a fost una zilnică, rugăciunea Lui a fost permanentă și stăruitoare. El a vegheat fără întrerupere pentru a păstra curăția totală. Deși a fost ispitit în toate lucrurile ca și noi, El nu a păcătuit. Este practic singurul antrenor care nu a fost învins niciodată. Sunt foarte importante experiența și strategia antrenorului pe care Îl avem. Pentru El nu suntem niște simpli jucători la un campionat, ci suntem ai Lui, ne-a răscumpărat cu prețul vieții Sale. Nu ne-ar abandona pentru nimic în lume.
De gândit astăzi:
Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro