Nu te da bătut, mergi mai departe!

Sabina și-a dat seama că ceva era în neregulă de îndată ce și-a ridicat ghiozdanul.
E prea ușor, și-a spus în sinea ei. S-a supărat pe ea însăși pentru că își uitase tema.
După numai câteva secunde însă, Sabina și-a amintit că, de fapt, își pusese tema în
ghiozdan.
Cineva mi-a umblat prin lucruri. Se chinui să își desfacă fermoarul de la ghiozdan,
apoi îl răsturnă cu susul în jos. Nu au căzut decât două cărți de la bibliotecă – ni-
ciunul dintre caietele ei spiralate. Cel mai rău lucru era că eseul pe care trebuia să îl
susțină oral dispăruse împreună cu toate notițele de care se folosise pentru a-l scrie.
Domnul Grady nu a crezut a doua zi povestea Sabinei cum că cineva i-ar fi furat
tema – nici măcar când o fată pe nume Jessica s-a ridicat și a citit eseul Sabinei, cu-
vânt cu cuvânt. Neavând nici măcar notițele pe care și le luase, Sabina nu avea cum să
dovedească faptul că Jessica citea eseul ei.
Sabina era terminată.
Citește 1 Petru 4:8
Trebuie să te dai bătut când cineva te rănește?
Este natural să simți nevoia de a te plânge prietenilor tăi atunci când cineva îți greșește. Este ușor să pornești un zvon. Tânjești să te răzbuni.
Isus ți-a lăsat însă o cale mai bună prin care să lupți împotriva răului. El spune să începi prin a vorbi cu persoana care te-a rănit. Dacă discuția față în față nu rezolvă problema, ia pe cineva cu tine care să îți susțină spusele. Și dacă nici lucrul acesta nu funcționează, poți apela la oameni cu autoritate, cum ar fi părinții, profesorii, directorul sau pastorul (Matei 18:15-17).
Oricare ar fi rezultatul acelor tactici, mai ai de făcut un lucru. După ce ai făcut tot ceea ce ți-a stat în putință pentru a îndrepta situația, este timpul să lași ca dragostea să „acopere” relele făcute împotriva ta.
A acoperi o grămadă de păcate nu înseamnă a acționa de parcă nu ți s-a făcut niciun rău. Dacă ar fi așa, Isus nu ți-ar fi oferit acele îndrumări pentru aceste situații. Înseamnă însă că îi ierți pe ceilalți, așa cum te-a iertat Dumnezeu (Coloseni 3:13). Nu mai amintești mereu de vina acelei persoane (Proverbele 17:9). Faci tot ceea ce poți pentru a trăi în pace (Romani 12:16).
Nu trebuie să te dai bătut când cineva îți greșește. Dar trebuie să nu dai curs răzbunării.
Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. 1 Petru 4:8

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro