Numărul de telefon complet

Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă și sunt izbăvit de vrăjmașii mei. 2 Samuel 22:4
Când dictăm numărul de telefon avem grijă să fie toate cele zece cifre. Dacă cumva greșim și scriem o altă cifră în partea de început este ceva mai simplu de corectat. Primele patru cifre reprezintă compania de la care avem serviciile. Dar, în cazul în care greșim sau omitem una dintre cele șase cifre rămase, avem o mare problemă, începe „infinitul”. O mică omisiune sau eroare de doar o cifră poate fi capitală. Putem pierde pentru multă vreme sau pentru totdeauna legătura cu o nouă cunoștință; putem eșua în a contacta pe cineva într-o chestiune foarte urgentă. Nu vom putea evalua corect valoarea unei singure cifre din cele zece decât în momentul în care avem nevoie de un număr corect. Atenția la detalii este o mare calitate și e foarte importantă.
Nenumărate cazuri de viață se complică ori se simplifică, în funcție de un detaliu. Odată, în fața regelui Solomon stăteau două mame și un copil. Cele două pretindeau deopotrivă că acel copil le aparține. Regele sau un judecător important trebuia să decidă, în condițiile în care nu exista un test de stabilire a paternității. Un detaliu a determinat decizia regelui: bucuria sau tristețea de pe chipul celor două mame. Solomon a ordonat să se aducă o sabie și să fie tăiat copilul viu, apoi împărțit la fiecare femeie. Pe chipul falsei mame a fost bucurie, iar pe cel al adevăratei mame a fost întristare. Un amănunt pe care l-a observat regele. Acesta a dispus să fie dat copilul celei care s-a întristat. O viață salvată de un mic detaliu.
Se știe că perfecțiunea stă în detalii. Dumnezeu a fost și este mereu foarte atent la detalii. El nu a pus ceva în plus ori în minus atunci când a creat totul. Chiar și știința demonstrează permanent că nimic nu este la întâmplare și că totul se vede a fi proiectat cu minuțiozitate.
De gândit astăzi:
Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro