O casă sau un cămin?

Orice casă este zidită de cineva, dar Cel ce a zidit toate lucrurile este Dumnezeu. (Evrei 3:4)
Îmi amintesc uneori cum visam că va arăta casa mea după căsătorie: o grădină frumoasă, o podea albă și totul în perfectă ordine. Dar Dumnezeu mi-a dăruit un mic decorator de interior. Acest ajutor valoros de-abia putea să stea în picioare când a început să îmi redecoreze casa. Ghiveciul de flori a cedat locul unui tractor de jucărie. Pe pernele de pe canapea a apărut un ursuleț de pluș. O păpușă și-a făcut loc în frigider. Am încercat să nu mă supăr. Într-o zi va învăța, mi-am spus. Dar Dumnezeu a făcut o altă minune și un al doilea decorator a venit în căminul nostru, un pictor talentat. „Lucrările” lui de artă se întindeau pe toți pereții. Nu a scăpat niciunul. Desena acolo unde mâinile lui micuțe puteau ajunge, apoi mă chema entuziasmat să îi admir minunatele mâzgălituri pe pereții mei albi, așteptând un compliment din partea mea. Mă tot întrebam cum să curăț de pe pereții mâzgăliturile făcute cu creioane cerate. Dar cine poate opri o minte atât de sclipitoare?
Tocmai când mă obișnuisem cu decoratorul și cu pictorul, a venit un al treilea. Acesta era poet și muzician. Mi-a și scris câteva versuri. Casa mea era plină de talent în ale decoratului. Am cedat, dându-mi seama că uneltele împrăștiate în mijlocul casei scoteau și sunete muzicale. Acel cap micuț nu se oprea din a reinventa lumea. În timp am înțeles că jucăriile din mijlocul camerei erau un simbol al vieții pe care o trăiam în acea casă și a ceea ce se învăța acolo. Micuțele desene cu noroi de pe canapeaua din sufragerie arătau că fericirea are degete.
Au trecut anii și decoratorii mei au crescut și au progresat. Astăzi au mobilat casa cu calculatoare, cărți de matematică și haine aranjate pe scaune sau pe podea. Știu că și Dumnezeu Se distrează pe seama mâzgăliturilor pe care le-am făcut în această viață și că mă încurajează să cresc, în ciuda imperfecțiunilor mele. Pot să mă bazez pe mâna Lui întinsă să mă învețe fără a mă umili și fără a renunța la mine. Astăzi înțeleg că, în ciuda faptului că visam la o casă perfect îngrijită, Dumnezeu știa deja cum trebuia să fie decorată. Era doar o chestiune de gust – gustul Lui –, iar El m-a învățat, de-a lungul anilor, că cea mai frumoasă și perfectă casă este cea decorată cu fericire.
Sueli da Silva Pereira

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro