O coroană meritată

M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. – 2 Timotei 4:7,8
Joni Eareckson, o tânără plină de viață și speranță, a suferit o fractură de coloană vertebrală care a lăsat-o tetraplegică. Acest accident a avut loc în timp ce făcea scufundări în golful Chesapeake (Statele Unite). Pentru o vreme s-a luptat cu mânia, depresia și dorința de a-și lua viața. Dar, după doi ani de chin, a început să accepte realitatea și să se adapteze la noua situație, regăsindu-și sensul vieții. Și-a descoperit talente artistice când a învățat să folosească pensula, ținând-o între dinți pentru a picta. Apoi a devenit cunoscută pentru cartea sa autobiografică. De atunci desfășoară o activitate intensă ca lector și vorbitor motivațional pentru persoanele cu dizabilități fizice.
Astăzi, Joni este autoarea renumită a peste 40 de cărți și a ajutat o mulțime de oameni să înțeleagă scopul misterios al durerii și adversității. În cartea Când plânge Dumnezeu, ea enumeră o mulțime de motive pe care le are Dumnezeu de a permite suferința noastră, unul dintre acestea fiind acela să ne finiseze și să ne facă desăvârșiți prin suferință (Evrei 2:10).
Povestea lui Joni este un exemplu fascinant de reziliență. Dar istoria de viață a apostolului Pavel oferă un pas și mai avansat peste timp. El a suferit enorm (inventarul încercărilor sale se află în 2 Corinteni 11). A scris textul de astăzi la sfârșitul vieții, exprimând certitudinea fermă cu privire la primirea coroanei neprihănirii, atât pentru el, cât și pentru fiecare dintre noi. Condiția este să iubim venirea Sa – cu alte cuvinte, să-L plasăm pe Isus în centrul vieții noastre ca Prieten, Domn și Mântuitor, pentru a aștepta cu nerăbdare să-L întâlnim. Siguranța coroanei nu este amenințată de practica de overbooking a anumitor companii aeriene la rezervarea biletelor. Acestea vând mai multe bilete decât locuri în avion, așteptându-se ca unii pasageri să se răzgândească sau să nu reușească să ajungă la timp. În această situație, unii aud că li se spune: „Ne pare rău, avionul este plin, va trebui să veniți cu următoarea cursă!”
Gândește-te astăzi la coroana neprihănirii, care îți este ferm rezervată. Această idee îți va revitaliza speranța și îți va consolida relația cu Isus, ca să tânjești și mai mult după revenirea Sa.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro