O idee genială

Devoțional zilnic 15 iulie 2019

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:16

Timp de mulţi ani m-am trezit dimineaţa devreme ca să citesc din Biblie şi să mă rog. În acea zi eram plecată la o conferinţă misionară mondială unde departamentul Misiunea Femeii avea un stand. M-am trezit plină de bucurie în Domnul, căci harul Său se înnoieşte în fiecare dimineaţă. Înainte de a încheia devoţionalul, mi-am predat din nou viaţa lui Dumnezeu, repetând următoarea rugăciune: „O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul a Ta. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 70.) După ce am terminat, am ieşit din camera de hotel şi am mers în sala cu standuri, unde urma să slujesc.

La stand am întâlnit mulţi copii ai lui Dumnezeu. O doamnă s-a oprit la standul nostru şi a cerut câteva exemplare din broşura educativă a departamentului Misiunea Femeii, Great Ideas în spaniolă. Avea nevoie şi de instrucţiuni în limba spaniolă pentru a le îndruma pe doamnele vorbitoare de limba spaniolă la standul nostru. Eu am fost vasul ales pe care Domnul l-a folosit pentru a-i lumina ziua. Acel incident m-a făcut să mă gândesc la câteva „idei geniale” pe care să le punem în practică în fiecare zi.

În primul rând, putem avea o atitudine de recunoştinţă, să îi aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru toate lucrurile (1 Tesaloniceni 5:18). În al doilea rând, ne putem consacra lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă. Făcând astfel, noi căutăm mai întâi „împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 6:33). În al treilea rând, ne putem aminti că noi suntem făpturi noi în Hristos. De aceea, noi trebuie să îi permitem să lumineze din noi – şi nu noi înşine să luminăm. Căci „viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine” (Galateni 2:20). În cele din urmă, îi putem trata pe toţi cei din jurul nostru ca parte a familiei omeneşti, făcând „bine tuturor” (Galateni 6:10).

Mai sunt multe alte „idei geniale” pe care le putem găsi în studiul nostru zilnic din Cuvântul lui Dumnezeu. Cu rugăciune, Duhul Sfânt care locuieşte în noi ne va călăuzi pe calea pe care doreşte El să ne folosească în fiecare zi. Ceilalţi îl vor vedea pe Isus FIristos în noi şi vor da slavă Tatălui nostru ceresc.

Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viaţa mea Îţi aparţine Ţie. Fie ca lumina Ta să strălucească. Foloseşte astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalţi la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma şi să cunoască mântuirea în Hristos Isus. Amin!


Bezaida (Betzy) Castra

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro