„O mână de ajutor”

„Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, cari sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu.” (Galateni 6:1)
Când eram de vârsta unora dintre voi, m-am hotărât să citesc Biblia, de la început până la sfârșit. M-a captivat Geneza, apoi Exodul, dar când am ajuns la Leviticul, m-am împotmolit și am renunțat. Un an mai târziu am început să o citesc din nou. Și am reușit să o termin în întregime, în doar câteva luni. În același timp începusem să mă rog mai mult. A fi om duhovnicesc nu este ceva doar pentru adulți.
Când studiezi Scriptura și te rogi, Duhul Sfânt schimbă viața ta, răspunde dorinței tale de a păstra legătura cu Cerul, de a-L cunoaște pe Dumnezeu, de a fi plăcut înaintea Lui și înaintea oamenilor, așa cum era Isus când era copil. Leonardo da Vinci a fost vizitat de un prieten care l-a găsit adâncit în gânduri lângă o bucată de granit. „Ce faci aici?” l-a întrebat prietenul. „Văd un înger și mă gândesc cum trebuie să fac să îl eliberez” a răspuns maestrul.
Dacă te lași în mâna străpunsă a lui Isus, poți să ai certitudinea că Maestrul va da la o parte ce nu e de folos și va scoate la iveală chipul unui înger, va face din tine un copil al lui Dumnezeu. Prietenii, colegii tăi și alții, au nevoie de tine să fii ca un „înger” pentru ei. Să te porți cu bunătate, blândețe și modestie și să-i ridici când au greșit, când au căzut.
Un proverb chinezesc spune: „Prieten este acela care intră când toată lumea iese.” Dacă alții râd de persoana care a greșit, dacă nu mai doresc prezența ei, dacă o lovesc prin vorbele lor, tu, pentru că ești un explorator duhovnicesc, o vei ajuta cu blândețe să se ridice și să nu se descurajeze. Și, pentru că Duhul Sfânt te conștientizează de slăbiciunile tale, știi că dacă nu păstrezi legătura cu Cerul, poți să greșești și tu. Așadar, fii astăzi un prieten duhovnicesc, fii pentru Domnul … gata oricând!
Petreacă Vali, Pastor – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro