O mângâiere continuă

Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)
Un director al unei școli din Franța a fost complet dezamăgit de unul dintre elevii din școala sa. La sfârșitul anului, a scris despre el: „Este cel mai slab, cel mai dezordonat și cel mai nepromițător elev din școală! După 50 de ani, pe când directorul nu mai era viață, s-a organizat un referendum prin care urma să fie desemnată cea mai influentă personalitate a Franței, din toate timpurile.
Prin vot popular a fost ales tocmai acest elev slab, dezordonat și nepromițător: numele lui era Louis Pasteur, fondatorul medicinei moderne. In onoarea lui s-a decretat o sărbătoare națională. Fiind bolnav și în vârstă de 73 de ani, Louis Pasteur n-a putut participa la manifestările organizate pentru el la Paris. Cu aceasta ocazie, el a transmis un mesaj, care a fost citit de fiul său: „Viitorul nu aparține cuceritorilor, ci slujitorilor!”
Nu cei care se pregătesc să cucerească lumea vor domina viitorul, ci aceia care sunt gata sa le slujească semenilor. Louis Pasteur și-a dedicat viața unui singur scop și l-a atins. Tot ceea ce are un scop nobil și ceresc, poartă amprenta lui Dumnezeu. Când iei hotărârea de a spune un cuvânt frumos sau de a fi amabil cu cineva ori pur și simplu să dai o mâna de ajutor celui care are nevoie într-un fel de tine, nu este altceva decât amprenta lui Dumnezeu în acel lucru și în acel moment.
Chiar dacă uneori perspectiva este nepromițătoare sau tu ești o persoană ce pare a eșua din start, nu te descuraja. Adu-ți aminte de începutul vieții de elev a lui Louis Pasteur. La urma urmei pentru cine contează cu adevărat ceea ce faci? Singurul care va beneficia de ceea ce El vrea să-ți ofere, în final vei fi chiar tu, așa că nu lăsa lucrurile să capete un aspect negativ. Cele care nu îți sunt folositoare, renunță la ele. Dar în cele bune, implică-te pe deplin, pentru că acolo Dumnezeu îți va da succes mai devreme sau mai târziu, uneori chiar și după 50 de ani!
Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro