Oferă părtășie!

„Dar vă spun că vor veni mulți de la răsărit și de la apus și vor sta la masă cu Avraam, Isaac și Iacov în Împărăția cerurilor.” (Matei 8:11)
Ascultă ediția audio aici.
Îmi aduc aminte de momentele de părtășie din familia în care am crescut, când masa din Sabat era mereu specială și potrivită pentru musafiri.
Adevărul este că preferăm să stăm la masă cu cei care ne sunt dragi. Lucrul acesta este justificat. Lângă persoanele dragi, ne simțim confortabil și în siguranță. Când stai la masă cu cineva apropiat, ai un simțământ de bucurie și pace. Parcă și mâncarea pare mai bună într-o companie plăcută. Iar dacă la un moment dat ne rătăcim, vom avea mereu în noi un reper clar pentru a ne întoarce.
Te invit să te gândești la tinerii care sunt departe de casă, departe de tine, departe de biserică și poate chiar departe de Dumnezeu. Minunea întoarcerii lor și a regăsirii lor poate fi direct proporțională cu părtășia avută la aparent banalele mese luate împreună. Ce frumos ne prezintă Isus această scenă a Împărăției cerurilor care este asemănată cu părtășia și bucuria de a sta la masă cu cei dragi! Să începem chiar de acum să ne familiarizăm cu sentimentul părtășiei cerești de a sta împreună! Sabatul este cel mai bun prilej pentru acest lucru. Putem face din aceste ocazii momente care ne-ar putea apropia de credința lui Avraam, Isaac și Iacov și ne putem pregăti pe noi și pe tinerii noștri să facem cu toții parte din rândul celor care vor sta la masă cu acești oameni, având aceeași credință mântuitoare. Să facem deci o prioritate din a avea părtășie unii cu alții și a-L invita la masa noastră pe Cel care stă la ușă și bate (Apocalipsa 3:20).
Oferă-i tânărului din casa ta, din biserica ta și din vecinătatea ta părtășia de care are așa de mare nevoie!
Roagă-te astăzi pentru tinerii care s-au îndepărtat de Domnul și pentru liderii de companioni!
Provocare:
Gândește-te la o modalitate de a invita un tânăr sau mai mulți din biserica ta la tine la masă!
Robert Demeter
Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro