Opt tipuri de mamă

Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi. Ioan 15:16
Se știe preocuparea diverselor universități pentru a descoperi lucruri speciale ce ar putea conduce la formularea unor noi teorii în diferite domenii. Parentingul este mai nou un domeniu în vogă și se stabilesc multe concluzii. Un studiu realizat pe tipurile de părinte, în mod special mama, a concluzionat că există opt tipuri de mamă: perfecționista, altruista, ambițioasa, creativa, cercetătoarea, protectoarea, entuziasta și pacifista. Care dintre cele opt tipuri de mama este cea care ți-a dat ție viață și te-a crescut? Tu poți încerca să înțelegi acest lucru, fiindcă noi, în acest pretext de gândire, ne vom îndrepta doar spre un aspect: cum ne putem înțelege și ajuta părinții.
Nu doar părinții au datoria de a înțelege ce personalitate are copilul lor, ci și copilul trebuie să înțeleagă de ce părintele lui procedează sau se comportă într-un anume fel.
Indiferent din ce categorie ar face parte părinții noștri, trebuie să știm un lucru esențial: ei ne iubesc. Ne iubesc în felul lor, ne arată iubirea potrivit cu informațiile și cunoștințele pe care le au, își manifestă iubirea față de noi după modelul pe care l-au moștenit de la părinții lor, dar, mai presus de orice, ei sunt cei care ne pot iubi cel mai mult în această lume.
Nu este o misiune foarte ușoară să fii părinte; ei nu învață undeva să fie părinți, ci devin odată cu creșterea noastră. Oricât s-ar lăuda cei care țin cursuri pe bani mulți, în afară de câteva informații aplicabile mai mult sau mai puțin, școala părinților este școala vieții.
Un lucru foarte ciudat este că cei mai celebri „specialiști” în parenting sunt cei care nici măcar nu au copii, nici nu sunt căsătoriți.
De gândit astăzi:
Dintre toți psihologii din lume, cel mai bine ar putea să te înțeleagă mama ta și tatăl tău (excepție fac situațiile de boală a minții sau decădere morală). Tu poți face din ei cei mai buni părinți. Ei au în inima lor cea mai importantă materie de studiat pentru un părinte – iubirea. În rest, dacă vei vrea să vorbești cu ei, dacă le vei explica iar și iar, fără aroganță sau revoltă, ce visezi și ce ai dori, părinții tăi vor fi din ce în ce mai buni.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro