Oricum, roagă-te!

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)
Rugăciunea este o armă importantă folosită de luptătorii rugăciunii. Scriptura spune că oriunde sunt adunați doi sau trei în numele lui Isus, El este în mijlocul lor. Ca un luptător al rugăciunii, eu caut frecvent persoane care să se roage cu mine. Uneori, când căutam pe cineva care să mi se alăture în rugăciune, la telefon răspundea doar mesageria. Sunt momente când telefonul sună, sună și iar sună. Alteori nu a răspuns nimeni, pentru că toți erau la mall, la o nuntă, pregăteau cina sau aveau alte preocupări. Promit să mă sune mai târziu și majoritatea o fac, dar pare că nu primesc niciun răspuns când îmi doresc să găsesc pe cineva care să se roage cu mine când am nevoie.
Tatăl nostru ceresc nu a spus niciodată că trebuie să avem cu cine să ne rugăm. El cunoaște dorințele inimii noastre înainte ca noi să apelăm la El. Noi avem linie directă spre cer. El ne-a lăsat instrucțiuni despre cum să ne rugăm personal și El ne-a oferit și un model de rugăciune (vezi Matei 6:6,9-13).
1 Samuel, capitolul 1, ne prezintă o frumoasă relatare despre Ana, a cărei dorință era să aibă un copil. Dumnezeu a răspuns rugăciunii ei și i-a împlinit dorința. 1 Împărați 17:21-24 ne relatează cum Ilie s-a rugat personal. Ca rezultat al rugăciunii sale, în viața lui a fost o intervenție divină. Următorul exemplu este puțin diferit, căci este vorba de un grup de oameni care s-au rugat (Faptele apostolilor 12:12-17). Rugăciunile lor au primit răspuns, și Dumnezeu le-a împlinit cererea.
Fie că ne rugăm cu sau fără ceilalți, nu întotdeauna primim ce cerem. Un lucru pe care trebuie să ni-l amintim este că Dumnezeu știe ce este bine pentru noi. El cunoaște sfârșitul de la început. El întotdeauna ne stă la dispoziție. Ne putem ruga în genunchi, stând în picioare, pe scaun sau așezați în pat. Ne putem ruga cu glas tare sau în tăcere, nu contează. Atâta timp cât ne exercităm credința și ne rugăm cu sinceritate, Dumnezeu va răspunde rugăciunilor noastre. Joseph Scriven, compozitor de imnuri, a scris că noi adesea ne pierdem pacea și purtăm dureri inutile:
„Doar pentru că nu ducem
Totul înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune.”
Dacă nimeni nu se poate ruga cu tine astăzi, tu roagă-te oricum. Dumnezeu îți aude rugăciunea.
Cora A. Walker

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro