Părinții, dragostea necondiționată!

„Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel, El trece pe ceruri ca să-ți vină în ajutor, trece cu măreție pe nori.” (Deuteronomul 33:26)
Ascultă ediția audio aici.
Era o după-amiază frumoasă de vară, când vântul a început să bată cu putere. Începuse furtuna! În grabă, am reușit să închid ferestrele de la casă, să mai adun lucruri de prin curte, când, deodată, poarta mare de la intrare a fost izbită puternic de pereți. Apa a început să intre în valuri succesive în curte. Neliniștea mea era sporită de faptul că părinții și sora mea se aflau în vârful unui deal, la strânsul fânului. Fulgerele și trăsnetele care nu mai conteneau îmi făceau inima cât un purice, la gândul că ei sunt sub cerul liber. Am început să mă rog cu disperare pentru ei. Nu puteam să închid poarta, iar apa îmi luase încălțămintea din picioare. În timp ce mai făceam o ultimă încercare epuizantă de a închide poarta, am auzit vocea tatălui meu. Venise din vârful dealului prin toată furtuna ca să se asigure că eu sunt bine. Găsise un mic adăpost pentru sora și mama mea, dar gândul la mine îl făcuse să înfrunte toate pericolele.
Am retrăit această amintire din liceu zilele acestea, când aștept pe holurile unui spital rezultatele analizelor tatălui meu. Îi caut privirea și îl asigur, verbal și cu un zâmbet mare, că va fi bine, că sunt întotdeauna alături de el. Îmi șterg, discret, o lacrimă și aleg să fiu o fiică puternică pentru un tată aflat în nevoie.
De ce să îți ajuți părinții, dragul meu copil, tânăr sau chiar adult? Pentru că vin furtuni, pentru că uneori rolurile se inversează…, pentru că îi avem doar pentru un timp limitat pe acest Pământ, dar mai ales pentru că, și în necazurile sau în bătrânețile lor, ei se gândesc tot la noi. Pentru că Dumnezeu, în dragostea Lui infinită, e alături de tine ca un Tată iubitor.
Doamne, Te rugăm, fă-ne părinții veșnici!
Provocare:
Identifică nevoile părinților tăi! Alege să fii ajutorul și sprijinul lor!
Mihaela Zaha
Conferința Banat

 

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro