Păstrează ce e bun

Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)
Atunci când Dumnezeu a creat omul, Dumnezeu i-a dat și o putere de a influența pe cei din jurul lui, dar în același timp, de a fi el însuși influențat. Fiecare dintre noi este influențat de părinți, de colegi, de filmele la care se uită.
Toate aceste lucruri ne formează caracterul în fiecare zi. Fiecare lucru mic își aduce aportul la ceea ce devii. Sunt sigur că tu, cel care citești acest mesaj, îți dorești ca atunci când vei deveni adult, să ai un caracter frumos, al unui om care în tot ce face, pune tot ce poate el mai bine. Un caracter care să îți ofere bucurii și satisfacții dar și salvarea pe care Dumnezeu a promis-o. Dar acest caracter îl poți dezvolta doar hrănind trupul tău si în special mintea ta, cu lucruri sănătoase.
Pentru a ne petrece timpul cu lucruri bune, trebuie să analizăm cu atenție fiecare lucru din viața noastră. De tot ce e rău, și ar putea să influențeze viața noastră, într-un mod negativ, trebuie să ne ferim.
Atunci când un miner care sapă după metale prețioase scoate la suprafață argintul, acesta este amestecat cu alte elemente. Pentru ca acesta să poată fi vândut sau folosit, el trebuie să fie purificat. Argintul are un punct foarte înalt de topire, astfel că pentru a fi purificat, trebuie încălzit până la aproximativ 1000℃. Doar dacă trece prin acest proces, argintul devine valoros și poate fi utilizat pentru scopul care îi dă valoare.
La fel cum argintul trebuie să treacă prin foc, pentru a scăpa de lucrurile nefolositoare care sunt în jurul lui, tu trebuie să treci lucrurile cu care te preocupi, printr-un foc. Acest foc sunt principiile pe care le-ai învățat de la părinții tăi și principiile pe care Dumnezeu ni le oferă prin Biblie. Tot ceea ce faci trebuie să treacă prin acest foc, ce spune Biblia și ce spun părinții despre asta.
Te încurajez să folosești principiile despre care am vorbit pentru a dezvolta un caracter frumos.
Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro