Pe munte cu Isus

Isus S-a suit pe munte şi ședea acolo cu ucenicii Săi. (Ioan 6,3)
De ce crezi că oamenilor le place vacanța la munte? Există mai multe motive.
Un posibil motiv este că vor să scape de căldură. În lunile de vară, căldura poate deveni aproape insuportabilă uneori. Pe munte este răcoare.
Un alt motiv este că te bucuri de priveliștea frumoasă. Când ești în vale, de multe ori este dificil să vezi și să apreciezi frumusețea din jurul tău, dar din vârful muntelui poți vedea clar peisaje minunate.
În cele din urmă, mulți oameni merg la munte pentru a scăpa de agitația vieții zilnice: munca, stresul, programul încărcat… Uneori, după escapada în natură, ne este greu să ne întoarcem la viața de zi cu zi. Știai că lui Isus i-a plăcut să meargă uneori pe munte? Așa ne spune textul nostru! Și nu a fost o singură dată.
Biblia ne spune că într-o altă zi Isus i-a dus pe Iacov, Petru și Ioan sus, pe munte. În timp ce se afla acolo, aspectul lui Isus s-a schimbat. Hainele lui au devenit un alb strălucitor. Atunci au apărut Ilie și Moise și au început să vorbească cu Isus. Petru a exclamat: „Învățătorule, este minunat pentru noi să fim aici! Să construim trei adăposturi – unul pentru Tine, unul pentru Moise și unul pentru Ilie”.
Asta înseamnă să fii explorator: să stai pe munte cu Isus și să-ți dorești un cort, ca să rămâi acolo cât mai mult timp!
Atunci când ești obosit sau stresat, urcă pe munte alături de Isus!
Tucmeanu Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro