Plin de dă peste el …

Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)
Privește un pahar umplut cu apă pe jumătate. Ce vezi ? Partea plină sau partea goală a paharului ? În mod asemănător este și cu viața noastră. Dacă gândurile noastre sunt conduse de principii și valori spirituale, atunci vom vedea în aproapele nostru aspectele pozitive, fiindcă pe acestea le apreciem şi le căutăm în viață.
Dacă obiceiul nostru este de a vedea mereu partea goală a paharului, atunci vom vedea numai aspectele negative ale aproapelui nostru. Provocare: te invit, să umpli partea rămasă a paharului. Citește în fiecare zi o făgăduință din Biblie și aplic-o în viața ta de zi cu zi. Pentru fiecare obicei bun pe care l-ai căpătat, transmite o apreciere, o încurajare prietenilor tăi, pentru că „Omul bun scoate lucruri bune din comoara lui bună; dar omul rău scoate lucruri rele din comoara lui rea” (Matei 12:34, 35).
Îți doresc ca sfârșitul acestei zile să te găsească cu paharul plin de dă peste el, pentru că “ cei cu inima curată, vor vedea pe Dumnezeu !”
Ovidiu Pascu, Director Asociat Conferință – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro