Portofelul lipsă

Este oare ceva prea greu pentru Domnul? (Geneza 18:14)
A șaizecea Sesiune Generală a Bisericii noastre mondiale (organizată în San Antonio, Texas) se apropia de încheiere. Toți cei care veniseră din diverse țări și orașe se pregăteau să se întoarcă acasă. Planul nostru era să pornim cu mașina din San Antonio, duminică dimineața, pentru a ajunge în Phoenix, Arizona, să înnoptăm acolo, și apoi să ne continuăm drumul spre California, în ziua următoare, pentru a ajunge acasă luni seara.
La fel ca toți ceilalți, eu și soțul meu, Abel, am început să ne împachetăm lucrurile. În timp ce Abel încărca mașina, eu mi-am căutat portofelul în geantă. Am început să mă neliniștesc, pentru că nu îl găseam. De ce nu este în geanta mea? m-am întrebat. Oare l-am folosit săptămâna trecută? Nu îmi puteam aminti. Gândul mi-a zburat în altă parte. Poate că soțul meu îl pusese în servieta lui. Totuși, portofelul nu era nici acolo. Am căutat din nou, dar fără succes. Apoi mi-am amintit de vizita mea la spital.
L-am strigat pe Abel. „Unde mi-ai pus portofelul când ai mers cu mine în seara în care am fost dusă la spital cu ambulanța?”
„L-am pus în geantă și am dormit peste ea în spital, în seara în care ai fost internată.” M-am uitat din nou în geantă în timp ce el mai căuta încă o dată în servietă. Am căutat peste tot, am întors totul cu susul în jos, dar portofelul meu era de negăsit. M-am alarmat deoarece cardurile mele, permisul de conducere și niște bani erau în portofel. Prin minte îmi treceau cele mai sumbre scenarii. Ne-am luat rămas-bun de la gazdele noastre și am plecat din San Antonio, sperând că cel care îmi găsise portofelul avea să îl înapoieze.
M-am rugat ca atunci când ajungem acasă, să fi primit deja portofelul meu prin poștă. M-am întristat când am văzut ca în cutia poștală nu era niciun aviz. Doamne, oare este prea greu să mă ajuți să îmi găsesc portofelul? Sau să ajuți pe cineva să îl găsească și să mi-l trimită? Înainte de a demara procesul anevoios de raportare a cardurilor și documentelor lipsă, soțul meu s-a mai uitat încă o dată în servieta lui. „Dragă, este aici!” a spus el cu vocea tremurândă. Căutasem în acea servietă de cinci ori. Două perechi de ochi și mâini o scotociseră cu atenție, fără să găsească ceva. Acum, Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre. Nu, El nu a răspuns imediat, ci mai degrabă la momentul potrivit. Momentul ales de El. Pentru Domnul nimic nu este prea greu.
Ofelia A. Pangan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro