Pretutindeni cu El

Devoțional zilnice 29 septembrie 2018

Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. Psalmul 23:4

Horatio G. Spafford era un avocat de succes în Chicago-ul anilor 1870. Era tată a patru fete, un membru activ al bisericii Prezbiteriene și un prieten apropiat al evanghelistului Dwight Moody.

Când Moody și echipa sa au plecat în Anglia pentru o campanie de evanghelizare, pentru că dorea să fie un sprijin marelui evanghelist Spafford s-a gândit că o vacanță în Europa ar prinde bine întregii familii.

Nevoi urgente însă l-au reținut în Chicago în ultima clipă, dar și-a trimis soția și fetele conform planului cu vaporul urmând ca el să le urmeze în cel mai scurt timp.

Pe 21 noiembrie 1873 vasul Ville du Havre în care erau acestea s-a ciocnit de un alt vas și în mai puțin de 12 minute au murit 226 de persoane din 307.

Soția agățându-se de niste resturi de vapor a supraviețuit, însă cele patru fete: Tannetta, Maggie, Annie și Bessie nu. Din Anglia soția i-a trimis o telegramă în care scria: “singura salvată”.

Spafford a plecat spre Anglia cu primul vapor. Se spune că atunci când vasul în care era a trecut prin locul accidentului, căpitanul l-a chemat pe punte.

Acolo pe punte, Cel care ne oferă cea mai eficientă alinare, a fost lângă el. Tot acolo a scris și cuvintele:

Oricât mi-ar fi pasul de greu… Isus îmi șoptește că-n El pot să sper, Este pace în sufletul meu…

Încrede-te în Domnul în fiecare zi și pentru fiecare lucru.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro