Promisiuni

Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)
Ți s-a întâmplat să deschizi Scriptura dis de dimineață și să constați că este vorba despre o făgăduință? Nu-i așa, că ai fost destul de atent în ziua respectivă să vezi împlinirea ei? Textul zilei de azi este o frumoasă promisiune pe care Dumnezeu o face. Știi care este unul dintre atributele fundamentale ale Creatorului? Se ține de cuvânt. Haideți șă privim atent versetele acestei zile și să le găsim miezul și sensul. Pavel începe discursul său pornind de la un lucru cert și fără putință de tăgadă: Tatăl nostru ne-a iubit …
Cea mai mare nevoie a noastră este de a conta. Este mare lucru să știi că există pe lume Cineva care să te poarte în inima Sa și pe care să-L preocupe durerile și bucuriile tale. Câteva vorbe frumoase glăsuiesc astfel: Poți să dai fără să iubești, dar nu poți să iubești fără să oferi,. Ce spune Dumnezeu că ne dă? 1. Speranță. 2. Mângâiere.
Într-un timp tot mai incert, într-o vreme în care orizontul timpului este sumbru, Cineva dă speranță. În secolul individualizării, Cineva empatizează cu tine. Ultimele cuvinte din verset arată clar intențiile pe care le are Creatorul cu tine pentru azi. Este locul unde se cere o colaborare divino-umană. El ar vrea să te ajute să fii tare în cuvinte și în ceea ce faci (fapte). Nu, nu să strigi tare, ci să ai acel mesaj actual de care cei din jur au nevoie. Poartă la tine vorbele bune și nu o să regreți niciodată!
Nu ți se cere să-ți aduci aminte la zile mari că este momentul pentru gesturi de bine, ci acțiunile tale să fie îmbibate cu acest fel de a fi. Să fii tare, îți urez pentru ziua de azi. Ți s-a întâmplat să deschizi Scriptura dis de dimineață și să constați că este vorba despre o făgăduință? Nu-i așa că ai fost destul de atent în ziua respectivă să vezi împlinirea ei? Textul zilei de azi este o frumoasă promisiune pe care Dumnezeu o face. Știi care este unul dintre atributele fundamentale ale Creatorului? Se ține de cuvânt. Haideți șă privim atent versetele acestei zile și să le găsim miezul și sensul. Pavel începe discursul său pornind de la un lucru cert și fără putință de tăgadă: Tatăl nostru ne-a iubit … Cea mai mare nevoie a noastră este de a conta. Este mare lucru să știi că există pe lume Cineva care să te poarte în inima Sa și pe care să-L preocupe durerile și bucuriile tale. Câteva vorbe frumoase glăsuiesc astfel: Poți să dai fără să iubești, dar nu poți să iubești fără să oferi. Ce spune Dumnezeu că ne dă?
1. Speranță.
2. Mângâiere.
Într-un timp tot mai incert, într-o vreme în care orizontul timpului este sumbru, Cineva dă speranță. În secolul individualizării, Cineva empatizează cu tine. Ultimele cuvinte din verset arată clar intențiile pe care le are Creatorul cu tine pentru azi. Este locul unde se cere o colaborare divino-umană. El ar vrea să te ajute să fii tare în cuvinte și în ceea ce faci (fapte). Nu, nu să strigi tare, ci să ai acel mesaj actual de care cei din jur au nevoie. Poartă la tine vorbele bune și nu o să regreți niciodată! Nu ți se cere să-ți aduci aminte la zile mari că este momentul pentru gesturi de bine, ci acțiunile tale să fie îmbibate cu acest fel de a fi.
Dănuț Alupoaie, Conducător de Club, Concești – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro