Promisiuni – promisiuni

Devoțional zilnice 31 decembrie 2017

Vegheaţi şi rugaţi-vă ca să nu cădeţi în ispită; duhul într-adevăr este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. Matei 26:41

Una dintre hotărârile cele mai obişnuite, luate de Anul Nou, este în domeniul sănătăţii – scăderea în greutate, schimbarea dietei sau mai multă mişcare fizică. Psihologic, noul an parc un timp adecvat pentru a avea un nou început şi de aceea cu toţii ne hotărâm să fim mai buni într-un anume domeniu.

Cluburile de sănătate de peste tot, în Statele Unite, se umplu cu cereri de la noi membri, în fiecare lună ianuarie. Cu greu poţi găsi un loc liber la bicicletă sau la un aparat de gimnastică. Cursurile de aerobică sunt supraaglomerate. Magazinele bune, de articole sportive, iubesc mult luna ianuarie. Ele vând en gros treninguri, adidaşi şi echipament pentru gimnastică tuturor convertiţilor la sănătate, de Anul Nou. Clienţii de ianuarie aglomerează clinicile pentru scăderea în greutate. Şi librăriile sunt golite de cărţile de sănătate, dietă şi formă fizică după Anul Nou.

Pentru primele câteva săptămâni ale noului an, noi ne luăm în serios promisiunile de a face o întorsătură în viaţă, căci „duhul” este într-adevăr plin de râvnă şi pare să alimenteze hotărârea noastră. Dar, curând, se aşază realitatea şi„carnea” începe să se revolte. Aflăm că schimbarea obiceiurilor vechiului stil de viaţă nu este la fel de uşoară ca promisiunea de Anul Nou şi noul trening. Începem să inventăm scuze, ca să ne neglijăm hotărârea: „E prea frig afară”, „E prea târziu astăzi”, „Sunt prea obosit”, „Mă doare degetul de la picior”, „O să fac mâine”, „Nu-mi mai place”. Şi aşa mai departe. În februarie, ne-am întors destul de mult la vechile noastre rutine. Cluburile de sănătate sunt din nou oraşe cu fantome şi acei adidaşi originali, noi, se pierd într-un dulap.

Isus a rezumat condiţia umană cu acel memorabil citat din textul de astăzi şi El trebuie să ştie, căci a împărtăşit slăbiciunile noastre când a fost pe pământ. Dar El ne-a arătat, de asemenea, că adevărata noastră sursă de lumină nu se află în slaba noastră voinţă, ci în unirea forţelor cu Divinitatea.

Aşa că, dacă ai eşuat în îndeplinirea hotărârilor luate de Anul Nou din trecut, aminteşte-ţi: „Pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:13) şi pune-ţi adidaşii pentru un An Nou, sănătos.

Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

Larry Richardson

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro