Proprietatea Intelectuală

Devoțional zilnice 26 aprilie 2018

„De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine și popoare pentru viața ta!” Isaia 43:4

Astăzi este Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale celebrată din anul 2001. Acest eveniment a fost instituit de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. Ziua de 26 aprilie a fost aleasă în legătură cu un alt eveniment din acest aspect social: în anul 1970, la această dată, intra în vigoare Convenția internațională asupra Proprietății Intelectuale.

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale este una dintre agențiile specializate ale Națiunilor Unite, creată în 1967 cu scopul declarat de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale oriunde în lume. are în mod curent 183 de state membre și are sediul mondial în Geneva, Elveția.

Oricare din noi poate să povestească momente din viața lui când „a fost lovit de geniu” apoi a spus sau a făcut lucruri total originale, de care va fi toată viața mândru. Dacă din întâmplare după o vreme aceleași cuvinte, idei sau moduri de gândire le întâlnești la altcineva devii foarte iritat și aproape că vrei să strigi în gura mare: hoțul!!! Mereu va fi o mare provocare pentru cei obișnuiți să creeze ceva ce este mai bine? Descoperirea ta să ajungă atât de cunoscută încât să nu mai poată fi protejată de lege sau să fie atât de păzită de legi încât nimeni să nu o poată folosi? Pentru soluționare îți propun exemplul Celui mai mare Creator, cel care a creat întregul Univers inclusiv pe noi oamenii, ființe atât de complexe. Atunci când am fost creați Dumnezeu s-a folosit pe El însuși ca model. Am fost creați după chipul și asemănarea Lui. Noi nu suntem doar un plan extraordinar pus în aplicare ci suntem chiar asemănarea Creatorului. Cea mai frumoasă funcție a noastră, împrumutată de la Dumnezeu este aceea de a iubi. Modul în care ne învață despre asta este prin exemplul Său care din dragoste a murit pentru noi. Ești prețuit și apărat de Legea lui Dumnezeu ca fiind proprietatea Lui, arată azi celor din jur acest lucru.

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro