Puterea limbii

Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet și sănătoase pentru oase. (Proverbele 16:24)
Recent, am avut plăcerea de a merge împreună cu fiica mea într-o călătorie în Jamaica. În timp ce așteptam pentru îmbarcare, am văzut avionul nostru că se apropia. Eu și fiica mea am vorbit puțin despre avion, în timp ce ne uitam la bărbatul de la sol care îi dădea instrucțiuni pilotului, folosind lumini roșii, pe care le poziționa în diverse moduri. Când cel de la sol și-a încrucișat luminile, pilotul a oprit cu totul avionul.
În timp ce continuam să ne uităm, am observat că cei de la sol, pentru a asigura roțile avionului, au pus lângă roți ceva mic, care semăna cu un cauciuc. Mi-am dat seama că era important, așa că am hotărât să caut pe Google. Am aflat că acele obiecte se numesc saboți de frânare. Acestea ajută la securizarea roților avionului, pe lângă frânele care sunt trase la avion.
Am fost uimită să văd că niște obiecte atât de mici, precum acei saboți de roți, pot opri un avion atât de mare. Atunci mi-a venit în minte un gând: La fel este și cu limba – limba este atât de mică, dar, dacă nu este folosită corect, poate face mult rău. Dacă este folosită așa cum trebuie, ea poate face mult bine. Atunci când vorbim fără băgare de seamă, îi putem răni pe ceilalți. Pe de altă parte, îi putem încuraja pe alții și pe noi printr-un singur cuvânt adecvat.
Un verset spune: „Moartea și viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește, îi va mânca roadele” (Proverbele 18:21).
Noi știm, conform cu Proverbele 16:24, că vorbele pline de bunătate aduc dulceață și vindecare sufletului și trupului.
Ai observat cât de puternică este limba? În puterea limbii stau viața și moartea. În puterea limbii sunt dragostea și vindecarea.
Cum îți vei folosi astăzi puterea aceasta a rostirii?
Tată ceresc, Te rog, ajută-ne să folosim cu înțelepciune puterea pe care ne-ai dat-o! Ajută-ne să rostim cuvinte de bunătate, spuse cu dragoste! Ajută-ne să fim o lumină pentru cei care vor intra în contact cu noi! Fie ca întotdeauna să ne gândim la ce urmează să iasă din gura noastră, înainte de a rosti ceva!
Kaysian Gordon

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro