Răspuns după 12 ani

Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști. Ieremia 33:3
Un cetățean a depus o cerere la primăria orașului Sinaia. A așteptat și a tot așteptat, răspunsul însă nu a venit. După 12 ani, a primit o notificare. Primăria se deranjase să-i răspundă și îl informa că cererea lui nu a putut fi soluționată fiindcă a fost depusă cu o zi mai târziu decât termenul legal. Cererea a stat pierdută prin niște sertare, iar când funcționarul a găsit-o, a încercat să îi dea curs. Atunci a descoperit că litera legii nu îi permitea rezolvarea, fiindcă din start cererea fusese depusă prea târziu. Cererea a fost depusă în 2005, iar răspunsul a fost dat abia în 2017. Au mai fost și alte termene de care omul putea beneficia dacă ar fi primit un răspuns, însă acum chiar era pierdut totul. Important este că a primit totuși răspuns.
Cum ar fi să te rogi pentru ceva și să primești răspuns după doisprezece ani, iar în răspuns să ți se spună că a fost găsită cererea ta, însă nu poți fi ajutat? Ce ai crede despre Dumnezeu? Că nu este atent? Că nu Îi pasă de rugămințile oamenilor? Dar cum ar sta lucrurile în varianta următoare? Dacă răspunsul ar fi: „Am primit și am citit cererea ta încă de acum doisprezece ani, am căutat și am pregătit cea mai bună soluție la rugămintea ta și acum îți ofer acest răspuns: a meritat să aștepți, iar Eu să caut cea mai bună soluție.” Nu-i așa că ar fi cu totul diferită situația? Deși uneori primim răspunsuri aparent întârziate la rugăciunile noastre, este important să știm că Dumnezeu ne ascultă și ne aude din prima clipă. Chiar înainte să rostim noi cuvântul, El îl știe deja. Faptul că nu ne răspunde întotdeauna pe loc se datorează căutării după cel mai potrivit răspuns. Nouă ni se pare foarte lungă așteptarea, dar El nu ne poate oferi ceva ce ne-ar face rău, din acest motiv așteaptă soluția potrivită la momentul potrivit.
De gândit astăzi:
Din fericire pentru noi, rugăciunile noastre nu sunt niște simple hârtii pe care un funcționar neatent sau dezinteresat ar putea să le rătăcească prin sertare. Dumnezeul nostru aude chiar și cuvintele nerostite și caută cea mai bună opțiune de răspuns. Uneori primim răspunsul instantaneu, alteori e nevoie să așteptăm zile, luni sau chiar ani de zile. Însă atunci când vine răspunsul de la Dumnezeu, constatăm cu bucurie că acela este cel mai bun moment. Nu putea fi altul mai potrivit. Merită să ne încredem în decizia Tatălui nostru!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro