Rege care vine

Atunci, vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere și slavă mare. Luca 21:27
Ascultă ediția audio aici.
Hristos i-a îndemnat pe copiii Săi să fie atenți la semnele întoarcerii Sale și să se bucure când vor vedea indicii ale apropierii Regelui care vine. „Când vor începe să se întâmple aceste lucruri”, a spus El, „să vă uitați în sus și să vă ridicați capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” El le-a îndreptat atenția ucenicilor Săi către pomii care înmugureau primăvara și a zis: „Când înfrunzesc și-i vedeți, voi singuri cunoașteți că de acum vara este aproape. Tot așa, când veți vedea întâmplându-se aceste lucruri, să știți că Împărăția lui Dumnezeu este aproape” (Luca 21:28,30,31).
Însă, pe măsură ce spiritul de umilință și consacrare din biserică a făcut loc mândriei și formalismului, s-au răcit iubirea pentru Hristos și credința în revenirea Sa. Absorbit de spiritul lumesc și de căutarea de plăceri, așa-zisul popor al lui Dumnezeu a devenit orb la instrucțiunile Mântuitorului cu privire la semnele revenirii Sale. Doctrina celei de-a doua veniri a fost neglijată, textele biblice care vorbeau despre ea au fost întunecate de interpretări eronate, până când a fost în mare măsură ignorată și uitată. Acest lucru s-a întâmplat în special în cazul bisericilor din America. Libertatea și confortul de care se bucurau oameni din toate categoriile sociale, dorința ambițioasă după bogăție și lux, care a dat naștere unei pasiuni acaparatoare pentru profit, precum și goana nepotolită după popularitate și putere, care păreau să fie la îndemâna tuturor, i-au determinat pe oameni să-și concentreze interesele și speranțele asupra lucrurilor vieții acesteia și să plaseze într-un viitor îndepărtat acea zi solemnă când actuala stare de lucruri va trece.
Când le-a arătat urmașilor Săi semnele revenirii Sale, Mântuitorul a prezis starea de apostazie care va exista chiar înainte de a doua Sa venire. Ca și în zilele lui Noe, lumea va fi prinsă în febra activităților lumești și a căutării de plăceri – cumpărând, vânzând, plantând, construind, căsătorindu-se și dând în căsătorie –, uitând de Dumnezeu și de viața viitoare. Pentru cei care trăiesc în această perioadă, avertizarea lui Hristos este: „Luați seama la voi înșivă, ca nu cumva să vi se îngreuneze inimile cu îmbuibare de mâncare și băutură și cu îngrijorările vieții acesteia și, astfel, ziua aceea să vină fără veste asupra voastră.” – Tragedia veacurilor, pp. 308, 309
Gândesc mai departe
În ce măsură ziua mea de astăzi este planificată având în vedere a doua venire a lui Isus?

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro