Reprezentanți ai guvernării lui Dumnezeu

Devoțional zilnice 16 septembrie 2018

De aceea, preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică. (1 Corinteni 15:58)

Biserica lui Dumnezeu trebuie să fie curată, pură şi sfinţită pentru Dumnezeu. Membrii ei stau înaintea lumii ca reprezentanţi ai guvernării cerului. Ei sunt angajaţi, atât cât va mai fi timp, într-o lucrare a milei.

Este dorinţa lui Dumnezeu ca toţi aceia care mărturisesc a crede adevărul din Cuvântul Său să-l facă cunoscut. Credincioşia lor perseverentă va fi răsplătită din belşug. „Dar domnia, stăpânirea şi puterea tuturor împărăţiilor care sunt pretutindeni sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt” (Daniel 7:27).

De aceea, să nu obosim în facerea de bine. Să ne supunem inimile cu totul învăţăturilor din cuvântul marelui Medic Misionar. Zelul şi puterea noastră de a promova cunoştinţa lui Isus Hristos va fi pe măsura credinţei noastre în solie. Noi trebuie să devenim „împreună-lucrători cu Dumnezeu”, sporind întotdeauna în lucrul Domnului.

În fiecare zi din viaţă, ne confruntăm cu noi obligaţii. Încheierea unei îndatoriri înseamnă începutul alteia. Trebuie să ne petrecem viaţa în slujba învăţătorului. Noi suntem slujitorii lui Dumnezeu. Membrii bisericii lui Hristos trebuie să fie exemple de slujire continuă, de ascultare totală de marele nostru Exemplu. În fiecare zi ni se va încredinţa o lucrare pe măsura puterii fiecăruia. Prin slujirea cu rugăciune şi veghere, ne vom desăvârşi caracterele după asemănarea divină, caractere cu care Dumnezeu va fi mulţumit şi care ne vor pregăti să intrăm în împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. (Manuscript 57,1907)

Domnul aşteaptă să-Şi manifeste puterea şi harul prin poporul Său. (…) Noi trebuie să umblăm şi să vorbim personal cu Dumnezeu; atunci influenţa sacră a Evangheliei lui Hristos se va vedea în viaţa noastră în toată valoarea ei. (Mărturii, vol. 6, p. 253)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro