Rezervația „12 apostoli”

Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine și râurile nu te vor îneca. Isaia 43:2
În lanțul muntos al Călimanilor, chiar deasupra izvoarelor de apă minerală a mărcilor Bucovina și Aqua Carpatica, se află o grupă de stânci cu forme interesante, care din depărtare par a fi niște personaje uriașe ce stau la taifas în mijlocul norilor ce învăluie munții. Locul este cunoscut de către turiști drept „12 apostoli”. Destul de accesibil chiar și cu mașina de teren, acest loc este o rezervație naturală. Faptul că o zonă este declarată rezervație produce câteva efecte. Interzice activitățile de modificare a mediului de către om și limitează activitățile care pot distruge plantele sau ecosistemul de acolo. Este o arie protejată prin lege. Statutul de rezervație conferă protecție și atenție specială.
Și în domeniul spiritual există termenul de „rezervat, sau pus deoparte”. Poporul lui Dumnezeu este supranumit și „poporul ales”; seminția lui Levi a fost „pusă deoparte”; unii oameni cu o misiune specială au fost „puși deoparte”. Prin sacrificiul Mântuitorului nostru, fiecare dintre noi a căpătat statutul de pus deoparte, închinat Domnului. Acest lucru ne onorează, dar ne și responsabilizează. Noi trebuie să fim o lumină și o mărturie în lume; de la noi va începe judecata; noi suntem prigoniți de cel rău, dar și ocrotiți de Mântuitorul nostru. Din clipa în care Dumnezeu ne-a ales să fim ai Lui, nimeni, nici Satana, nici îngerii celui rău și nici oamenii, nu mai are vreun drept să ne afecteze viața; suntem sub protecția divină.
Diavolul doar dă impresia că mai poate face lucruri și că încă suntem la mâna lui, dar, în realitate, el nu poate veni fără permisiunea și fără acordul nostru. Prin urmare, nu trebuie să ne mai temem și să îi acordăm mai multă importanță decât merită.
De gândit astăzi:
Nu Satana trebuie să fie preocuparea noastră, ci rămânerea noastră în cadrul statutului de „rezervat Domnului”. Dumnezeu ne respectă alegerile. Prin urmare, nu ne ține cu forța în cercul protecției Lui. Noi decidem dacă rămânem lângă El sau ne îndepărtăm. Atenție însă, pentru că celui rău îi place foarte mult când noi ieșim din sfera de influență a Cerului și pășim în sfera lui de influență. Noi suntem o „rezervație mobilă”, deci el ar putea fi atent la greșelile noastre dacă nu ne asigurăm de prezența Tatălui nostru ceresc.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro