Roada Duhului

Devoțional zilnice 7 septembrie 2018

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. – Galateni 5:22,23

În ţara în care trăiesc se cultivă diferite fructe. Aş dori să compar aceste tipuri de fructe delicioase şi hrănitoare cu roadele Duhului.

Dragostea. Pentru mine, mărul cel hrănitor reprezintă dragostea. Dragostea pentru alţii se manifestă prin amabilitate. Dumnezeu spune: „Căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. (Zaharia 2:8)

Bucuria. Mango, fructul plin de fier care întăreşte întregul corp, îmi aminteşte de bucurie. Ce fruct încântător, suculent – care ne face să ne murdărim – este mango! „Căci bucuria Domnului va fi tăria voastră.” (Neemia 8:10)

Pacea. Banana plină de magneziu, cu aroma ei deosebită, mă duce cu gândul la relaţii armonioase, care sunt produsul păcii. Îmi plac foarte mult bananele. Ele ne ajută să avem un somn profund. „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” (Psalmii 4:8)

Îndelunga răbdare. Căpşunele pline de vitamina C ajung la noi în urma eforturilor multor persoane care lucrează pe câmpurile de căpşune pe salariul minim. Lucrătorii trec cu răbdare prin greutăţi şi îşi desfăşoară sub soarele fierbinte munca ce le distruge spatele. Şi noi ar trebui să fim răbdători: „Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste.” (Efeseni 4:2) Bunătatea. Smochinele dulci şi suculente, precum sunt cele care cresc într-unul din smochinii noştri, reprezintă calitatea bunătăţii. Bunătatea declanşează compasiune şi consideraţie faţă de alte persoane. „Cine îngrijeşte de un smochin va mânca din rodul lui.” (Proverbele 27:18)

Facerea de bine. Kiwi, un fruct mic plin de vitamina C şi de savoare, îmi reaminteşte de generozitatea lui Dumnezeu manifestată chiar şi în cele mai mici binecuvântări pe care ni le oferă şi pe care trebuie să le împărţim cu ceilalţi. „Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele.” (Psalmii 23:6)

Credincioşia. Încrederea puternică în adevăr mă face să mă gândesc la ananasul loial. „Cel neprihănit va trăi prin credinţa lui.” (Habacuc 2:4)

Blândeţea. „Ne aducem aminte… de castraveţi, de pepeni”, i se plângeau israeliţii lui Moise, care era cunoscut ca fiind un om blând. (Numeri 11:5)

Înfrânarea poftelor. Strugurii cei dulci şi sucul lor se pot transforma în vin. „Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări.” (1 Corinteni 9:25)

Fie ca şi în vieţile noastre să se manifeste roada Duhului.

Priscilla E. Adonis

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro