Roagă-te pentru copiii Săi!

Devoțional zilnice 25 august 2018

Scoală-te şi gemi noaptea … Ridică-ţi mâinile spre El pentru viaţa copiilor tăi. – Plângerile lui leremia 2:19

Părea o dimineaţă obişnuită de aprilie în Carolina de Sud, iar briza caldă şi blândă şi cerul albastru promiteau o zi minunată. Cu toate acestea, simţeam o urgenţă. Fiind mamă, am învăţat să mă rog pentru copiii mei aproape la fel de continuu şi de inconştient pe cât respir. Dar acum, din motive pe care nu le cunoşteam, o voce din interior mă îndemna să mă rog pe tot parcursul zilei pentru Karla, fiica mea mai mică.

De fapt, această senzaţie a devenit atât de puternică, încât am rugat-o pe Joyce, o soră din grupul meu de rugăciune de la biserică, să mijlocească în rugăciune alături de mine. „Mă voi ruga”, mi-a promis Joyce.

Karla este la facultate şi studiază desen industrial, deci nu este un lucru neobişnuit pentru ea să lucreze în studio până târziu. În seara aceea, a plecat de la şcoală după ora 11 noaptea, având încă o jumătate de oră de condus până acasă. Mă dusesem deja la culcare, dar am fost trezită brusc de vocea neobişnuit de tare şi de neliniştită a fiului meu, care străbătea uşa dormitorului său.

– Vin imediat! a spus Martin.

– Mamă, Karla a avut un accident de maşină. A încercat să te sune, dar dormeai, aşa că m-a sunat pe mine, mi-a explicat el. Este blocată pe autostrada 170. Poliţia este pe drum. Mamă, este bine. Nu-ţi face griji.

Imediat ce Martin a plecat de acasă, am sunat-o pe Karla.

– Mami, ar trebui să fiu moartă! Ar trebui să fiu moartă!

Avea vocea paralizată de frică. Mai târziu, când m-am uitat la resturile a ceea ce ar fi trebuit să fie maşina ei, am înţeles ce a vrut să spună. Maşina era răsucită si îndoită pe toate părţile. Partea şoferului era aşa de avariată, încât părea aproape inexistentă. Cu toate acestea, copilul nostru drag a ieşit din maşină fără vreo zgârietură. – Mamă, mi-a spus Martin mai târziu, a fost o minune.

Înainte de a merge din nou la culcare, i-am scris repede lui Joyce un mesaj pe telefon, spunându-i pe scurt ce se întâmplase şi i-am mulţumit pentru rugăciunile ei. A doua zi de dimineaţă, Joyce m-a sunat:

– Ida, noaptea trecută am mers la culcare, dar nu ştiu de ce nu puteam să dorm. Mă întorceam în pat fără să adorm. În jurul orei unsprezece, am auzit clar şi tare o voce spunându-mi: Roagă-te încă o dată pentru Karla. Şi aşa am făcut. După aceea, am închis ochii şi m-am culcat.

Rugăciunile rămân în mare parte un mister pentru mine. Dar un lucru ştiu sigur: Dumnezeu ne cheamă să ne rugăm şi voi continua să mă rog pentru vieţile copiilor Săi.

Ida T. Ronaszegi

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro