Roua

Devoțional zilnic 27 martie 2018

Ce plăcut este să alergi dimineața, în picioarele goale, prin iarba umedă din poiană!
Nu doar că-i plăcut, dar e și sănătos!

Iată ce scrie Sebastian Kneipp: „Un mare beneficiu pentru sănătate e să te plimbi desculț, dimineața, pe iarba acoperită cu rouă.”

Pentru noi, exploratorii, aflați cu cortul în taberele de vară, prezența picăturilor de rouă pe iarbă și pe frunze, reprezintă un indiciu că ziua se anunță una frumoasă, numai bună pentru drumeții.

Te-ai gândit cum se formează ?

În nopțile senine, răcirea suprafeței terestre prin radiație este mult mai intensă.

Cu alte cuvinte, prin răcire, aerul din apropierea suprafeței terestre nu mai poate reține vaporii de apă, aceștia transformîndu-se în picături fine de apă, depunându-se ulterior pe vegetație.

În afară de îndeplinirea condițiilor de răcire, este nevoie ca umiditatea aerului să fie mare și să nu adie vântul.

Acest fenomen este caracteristic anotimpului cald, în special în verile ploioase.

Poate că pentru tine acest fenomen este unul banal, dar pentru alții este vital. Spre exemplu cantitatea infimă de apă rezultată prin condensare reprezintă sursa pentru supraviețuirea plantelor din Deșertul Namib sau Deșertul Atacama.

Iată că și în Sfânta Scriptură, roua reprezintă un semn vizibil de binecuvântare:

„Țara Lui va primi de la Domnul, ca semn de binecuvântare, cel mai bun dar al cerului, roua, cele mai bune ape care sunt jos …” Deuteronom 33: 13

Pentru astăzi îți doresc să conștientizezi bogăția de binecuvântări pe care Dumnezeu ți-a pregătit-o încă dinainte ca tu să te trezești.

Roagă-te să nu fii egoist, ci să atingi acea stare de saturație, prin care să oferi celor din jurul tău, o parte din binecuvântările primite de la Tatăl Ceresc.

N-ai idee câtă nevoie de „rouă” este în jurul tău !

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro