Salvează vieți

Devoțional zilnice 2 iunie 2018

0

0

Ce au în comun o cană de apă, un zâmbet, un cuvânt de încurajare, o îmbrățișare, o mână de ajutor, etc.?

Dintre toate răspunsurile posibile, sper că l-ai găsit și pe al meu. Toate acestea pot schimba starea de spirit a cuiva. Și asta nu pentru că acestea au o putere magică, ci datorită motivației celui care le oferă.

Mântuitorul spunea:

„Căci oricine vă va da să beți un pahar de apă în numele Meu pentru că sunteți ai lui Hristos, adevărat vă spun că nu‐și va pierde răsplata.” (Marcu 9:41)

Adică oricând facem lucruri pentru Domnul, acestea se pot transforma în putere de viață pentru cei din jur.

Cartea The Fall of the Fortresses descrie cum în timpul unui raid aerial al orașului Kassel din Germania, unul din avioanele B-17 a fost ciuruit de artileria antiaeriană a orașului. Însă deși un proiectil a străpuns rezervorul de combustil al avionului, acesta nu a explodat.

După întoarcerea la bază, pilotul a cerut o anchetă. În rezervor au fost găsite încă 10 proiectile neexplodate. Cercetările mai atente au arătat că toate proiectilele în afară de unul erau goale. Al 11-lea însă avea în el un bilet pe care scria în limba cehă: „Doar atât am putut face acum”.

Se pare că prizonierii cehi puși să lucreze într-o fabrică de armament, umpleau proiectilele corect, doar atunci când erau supravegheați îndeaproape. În rest puneau biletele.

Puținul lor a salvat însă multe vieți. Aici e și chemarea ta… să salvezi vieți.

Ce vei face astăzi pentru ajuta pe cei din jur?

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte – Romania

0

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro