Schimbarea

Devoțional zilnic 20 august 2019

“Pocăiți-vă”, le-a zis Petru, “și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh”. Faptele Apostolilor 2:38

Botezul reprezintă un eveniment deosebit: arătăm celorlalți în mod public ceea ce credem, ne invităm colegii, prietenii și familia să fie alături de noi, primim multe flori și urări frumoase, suntem îmbrăcați în alb și radiem de bucurie întreaga zi. Probabil că și tu îți dorești să ai parte de o astfel de zi specială. Și Liviu și-a dorit-o mult.Toți erau acolo: mama, cu ochii în lacrimi, pe primul rând, surioara mai mare, lângă ea, chinuindu-se fără prea mari șanse de reușită să ascundă un buchet mare de lalele albe sub scaun, prietenii de la școală, zâmbind încurajator și pastorul, ținând un discurs solemn pentru cei care urmau să se boteze. După ceremonia de botez, întreaga familia a mers acasă, pentru a lua masa împreună cu cei veniți de departe. Și bunicul era prezent acolo. La un momentdat, acesta îl ia pe Liviu de-o parte, și îl întreabă:

– Ia spune-mi băiete, cine te-a botezat pe tine?

Sigur pe el și puțin mândru, Liviu ia răspuns:

– Pastorul Ionescu m-a botezat, bunicule!

– Eeei, Liviu, dacă nu te-a botezat Duhul Sfânt, atunci degeaba te-a cufundat în apă pastorul Ionescu.

Liviu a învățat atunci o lecție pe care a ținut-o minte întreaga viață: dacă nu ne luăm timp pentru a-l cunoaște personal pe Dumnezeu, participarea la biserică și formele exterioare ale religiei valorează foarte puțin aici, pe pământ, și nimic pentru veșnicie.

Diana Gava, Colaborator Exploratori, Maramureș

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro