Se deschide la opt

Voi să slujiți Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi va depărta boala din mijlocul tău. Exodul 23:25
Ora opt este în cea mai mare parte a țărilor lumii ora la care începe programul zilnic; la opt se deschid birourile, magazinele și școlile. De la această oră, totul devine oficial, fiindcă, în multe cazuri, angajații firmelor, ai magazinelor și chiar ai școlilor trebuie să fie prezenți cu mai mult timp înainte. Pentru ca un magazin să se deschidă la ora opt, trebuie ca cineva să se sacrifice și să fie acolo mai devreme. Într-o mulțime de domenii există o parte vizibilă a lucrurilor și a acțiunilor și o parte nevăzută, desfășurată în culise. Dacă totul este bine organizat, cei care privesc din exterior nu trebuie să observe lucrul din culise; cu cât se vede mai puțin, cu atât profesionalismul este mai înalt. În familie, trăim uneori experiența beneficiului, fără să știm ce efort s-a petrecut în culise. Noi ne trezim dimineața să plecăm la școală și găsim ceaiul făcut, cerealele pregătite lângă paharul cu lapte și uneori mașina încălzită. De multe ori, nici nu observăm. Aflăm câteodată, dacă părinții nu pot face pregătirile discrete, și ne mirăm foarte tare; noi credeam că focul în centrală se face singur și că legumele vin în frigider așa, de la sine. Când mai creștem, realizăm că încet, încet, și noi devenim oamenii din culise pentru ca alții, mai mici sau mai slabi, să se bucure de normalitate. Când începe viața și programul oficial, putem fi siguri de un lucru: cineva s-a sacrificat, s-a trezit mai devreme și, indiferent dacă îl vedem sau nu, ne așteaptă.
Când omul s-a trezit la viață, a realizat că Cineva se „trezise” mai devreme și pregătise totul. Erau pregătite grădina, aleile, izvorul, muzica păsărelelor și frumusețea întregului decor.
De atunci și până acum, în fiecare zi, Dumnezeu face același lucru pentru noi. O face atât de discret și atât de bine, încât nici măcar nu observăm dacă trăim nepăsători.
Programul nostru poate să înceapă în fiecare zi pentru că El nu doarme niciodată și pentru că are în lume, pentru noi, multe ajutoare în persoana celor dragi ai noștri.
De gândit astăzi:
Poate că acum ești între cei care sunt slujiți de părinți, de frații sau surorile mai mari. Dacă vrei să le fie mai ușor, alege să te trezești și tu uneori mai devreme și să pregătești ceva frumos pentru ei.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro