Seri de vară

Devoțional zilnice 27 iulie 2018

Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei… – Geneza 3:8

Serile de vară se aşază peste cartier cu exaltarea blândă a discurilor Frisbee care zboară prin aer şi cu roşiile împrumutate de la vecini. Ne provoacă un fel de intoxicaţie, dar una sănătoasă şi permisă.

Sunt perfecte pentru a pune pe furiş buchete de flori pe treptele casei femeii care ţi-a găsit şi adus căţelul acasă de nenumărate ori şi pentru a merge să alergi pe câmp cu mai sus-amintitul câine, chiar dacă ai lucruri mai importante de făcut – doar pentru că el are nevoie de doza lui de seară de vară pentru a-i evita alte evadări. Iubesc serile de vară. Dintotdeauna le-am iubit.

Amintiri: licurici într-un borcan. Bunătăţuri cumpărate de la camionul cu îngheţată. Jocuri de neuitat de-a v-aţi ascunselea cu băieţi chipeşi mai mari decât cei cu care ai îndrăzni să vorbeşti, de exemplu, într-un magazin.

Şi mai multe amintiri: alergam ca vântul şi ca gândul. Mirosul focului de cărbune. Luptele cu seminţe de pepene roşu scuipate. Familie. Prieteni. Dumnezeu.

În ultima vreme mă lupt cu o tristeţe profundă, existenţială. Sunt un compozitor melancolic, care s-a deprins cu sentimentele-i ce înregistrează o curbă descendentă din când în când. Acestea zac timp de o săptămână într-o masă amorlă, dureroasă, undeva în regiunea plexului solar, asemenea unei balene eşuate. Apoi, brusc, receptorii de serotonină din creierul meu intră în viteza a cincea şi balena ajunge miraculos din nou în mare.

Ştiu că tristeţea aceasta va trece, dar acum mă apasă greu pe suflet. Iar antidotul, terapia mea, sunt serile de vară.

Cred că Dumnezeu vrea să-mi spună, prin vremea perfectă, prin plăcerile simple şi vecinii amabili că uneori tot ce trebuie să fac pentru El – şi pentru oricine altcineva – este să mă bucur de darurile Sale.

El vrea să mă uit spre cer şi să spun: „Mulţumesc!” Să rămân suspendată în timp, recunoscătoare pentru faptul că nu totul este trist, disperat sau dezamăgitor.

Asta vrea pentru mine în seara aceasta, când stau în prezenţa Sa.

Cred că voi accepta.

Jennifer Jill Schwirzer

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro