Setea cailor

Devoțional zilnic 26 iunie 2019

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

În deșertul Orientului Mijlociu, caii arabi trec prin antrenamente foarte riguroase. Dresorii pretind ascultare deplină și îi testează pentru a confirma ascultarea lor. Testul final atinge aproape capacitatea maximă de rezistență a unei ființe vii. Dresorii îi însetează prin deșert preț de câteva zile, iar la final sunt aduși cu toții la adăpătoarea de animale. În acel moment toți caii aleargă cu mare grabă să se adape. În momentul în care sunt gata să bea apă dresorul flueră cu putere. În acel moment toți caii care au fost dresați corespunzător se întorc la dresor și așteaptă acolo semnalul lui pentru a bea apă.  

Gândește-te puțin la următorul aspect. Dacă ar fi să treci călare prin deșertul Arabiei ai dori să călărești un cal supus? Prin pustia aridă a acestei lumi pline cu pericole ascunse Domnul așteaptă din partea noastră ascultare deplină față de poruncile sale, nu precum un animal pe care-l strunești să facă ceea ce dorești, ci din dragoste.

Marie Nicu, pastor,Transilvania de. Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro