Sfaturi

„Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire”. Iov 22:21
Adesea văd tineri în jurul meu agitați, uneori nemulțumiți, plictisiți, dornici de a descoperi lucruri noi care îi aduc în conflict cu principiile și valorile învățate încă din pruncie și mă tot întreb: este absolut necesar să învețe din experiențele proprii ce este bine și ce este rău ?
Tu, tinere, ce zici?
Cunoaștem cu toții experiența fiului risipitor… chiar este nevoie să “ mănânci cu porcii”, să miroși urât, să fii debusolat, să ajungi în punctul de a-ți pierde credința , de a-L sfida pe Dumnezeu prin a-L pune la încercare în situații impuse de tine fără o investiție minimă în relația cu El?
Și te mai întreb ceva:
Câtă pace, bucurie, împlinire, satisfacție, echilibru îți aduc acele “clipe de fericire” în care faci ce vrei, funcționezi fără reguli, fără valori și cât te ține?
Te sfătuiesc să-ți cântărești bine răspunsurile la întrebările de mai sus și la acțiunile tale care pot să-ti înnobileze viața sau să ți-o distrugă.
Alegerea este în mâna ta. Ce ai de gând să faci?
Te sfătuiesc să te împrietenești cu Dumnezeu, să cauți să-L cunoști. Cum? Eu cred că știi foarte bine la fel cum știi că viața ta este în mâinile Lui.
Te sfătuiesc să te bucuri de tot ceea ce ai iar atunci când ești nemulțumit sau plictisit ieși din confortul tău și fă un bine. Cui? Aproapelui tău: prietenului, fratelui, bunicii, străinului de pe strada… sunt atâtea ființe care au nevoie de un gest de bunătate.
Și un ultim sfat: alege să fii fericit! Doar cunoscându-ți originile – pe Cel ce te-a creat, poți ajunge la adevărata fericire.
Și nu uita: “Împrietenește-te dar cu Dumnezeu”.
Turda Anca, Conducător de Club – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro